İşlettiği Çay Bahçesinin Kirasını Kendi İsteğiyle Artırdı - Son Dakika
Güncel

İşlettiği Çay Bahçesinin Kirasını Kendi İsteğiyle Artırdı

İşlettiği Çay Bahçesinin Kirasını Kendi İsteğiyle Artırdı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 1964 yılından bu yana baba mesleği olan çaycılığı hiç bırakmayıp bu zamana kadar Belediye’nin çay bahçesini işleten Özcoşkun kardeşler, belediyenin vermiş olduğu kirayı az bularak, kendi isteğiyle artırdı.

09.07.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, 1964 yılından bu yana baba mesleği olan çaycılığı hiç bırakmayıp bu zamana kadar Belediye'nin çay bahçesini işleten Özcoşkun kardeşler, belediyenin vermiş olduğu kirayı az bularak, kendi isteğiyle artırdı.

Çaycuma ilçesinde Atatürk Bulvarında Belediyenin çay bahçesini 1964 yılından bu yana baba mesleği olan çaycılığı hiç bırakmayan Sidar ve Kadir Özcoşkun kardeşler bir ilke imza attı. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Çaycuma Belediye Başkanlığı'na seçilen yeni yönetime bir dilekçe gönderen kardeşler, Belediye'nin belirlediği 2 bin 250 TL olan kira bedelini yüzde yüz çıkartarak tam 5 bin TL yaptı.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın Çaycuma ilçesine yaptığı sosyal hizmete katkıda bulunduklarını ifade eden Sidar Özcoşkun, "Biz 1964 yılından bu yana belediyemize ait olan bu çay bahçesini işletiyoruz. Bu da baya uzun bir süreç. Babadan aldığımız prensiplerle ve yönetim şekli ile devam ediyoruz. İşimizi düzgün yapmaya çalışıyoruz. 2014 yılında şubat ayı için bir önceki belediye yetkilileri ile bizim sözleşmemiz vardı. Bu sözleşmeyi biz yapmadık burada bizim kurallarımız şartlarımızda olmadı. Belediye yetkilileri tarafından belirlenen bir kira artışı bir kira rakamı uygun görüldü. Buda 2 bin 250 Türk Lirası KDV dahildi. Kira konuları Belediye'de genel olarak gündeme geldi. Meclis toplantısında kiraların düşük olduğu konuşuldu. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yla görüştük. Belediyeye KDV dahil 5 bin lira verilmesini uygun gördük. Başkan Kantarcının seçildiğinden itibaren Çaycuma'da yapmaya çalıştığı sosyal faydaya bizde bir katkıda bulunalım istedik. Önce kardeşimle kendi aramızda konuştuk. Dilekçemizi yazdık. Bu şekilde kiramızı kendi isteğimizle 2 bin 250 liradan KDV dahil 5 bin Türk Liraya dilekçeyle Belediye'ye başvurarak artırdık" diye konuştu.

Sidar Özcoşkun'un kardeşi Kadir Özcoşkun ise, kardeşi Sidar ile görüştüğünü ve görüşme sonrasında böyle bir karara vardıklarını ifade etti. Kardeş Özcoşkun, "Bu kararda farklı olmak örnek olmak istedik. Çaycuma'da esnaf arkadaşlarımıza da örnek olmak istedik. Böyle bir karar aldık. Bu karara bir destek bekliyoruz. Bu altından kalkılmayacak bir durum değildir. Belediye ile birlikte uyum içinde Çaycuma'nın gelişmesi açısından beraber yapılabilecek bir karardır" dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Belediye olarak bir uygulama başlattıklarını ve bunu tüm kiracılara haber gönderdiklerini ve kiraların ücretlerini güncel tutmak amacıyla böyle bir şekil oluşturduklarını ifade etti. Başkan Kantarcı, "Göreve başladıktan sonra Belediye'nin gayrimenkulleri ile de bir çalışma yaptık. Belediye'nin çok fazla olmamakla birlikte terminalde çarşı içinde muhtelif yerlerde gayrimenkulleri var. Bunların birçoğu kiradadır. Kira değerleri rayiç değerleri yansıtmıyor. Bir uygulama başlattık mevcut kiracılarımıza haber gönderdik. Bu kiraları güncel hale getirelim. Bunları güncel hale getirirsek bizde bu kiracılık ilişkisine aynı uyum ve ahenkle devam ederiz. Eğer bu kiralar rayiç değerden uzak olursa halkın malı olan bu bina ve yerlerin gerçek değerine gelmesi için hukuki olarak işleme geçeriz dedik. Bu çağrımıza olumlu yanıt aldık. Yanıt almaya da devam ediyoruz. Diğer kiracılarımızdan da aynı anlayışı bekliyoruz. Çaycuma'daki çay parkımızı işleten Sidar ve Kadir Özcoşkun kardeşler son derece olumlu yaklaştılar. Kendileri düşündüler makul bir kirayı bize teklif ettiler. Bizde bu kirayı güncel hale getireceğiz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşlettiği Çay Bahçesinin Kirasını Kendi İsteğiyle Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement