İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular - Son Dakika
Güncel

İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular için Gazze'de destek gösterisi yapıldı.

31.03.2014 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular için Gazze'de destek gösterisi yapıldı.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü binası önünde toplanan eylemciler, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

AA muhabirine konuşan İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Yasir Salih, "İsrail hapishanelerindeki esirler meselesi, Filistinli gruplar arasındaki bölünme devam ederken çözülemez. Birlik ve beraberlik şart" diye konuştu.

Tutuklu yakınlarından Nime el-Haddad da "Oğlum 20 yıl hapse mahkum edildi. Filistinliler arasında milli mutabakat sağlanmadıkça oğlumun içeriden çıkması mümkün değil" ifadesini kullandı.

İsrail hapishanelerinde 2006 yılından bu yana tutuklu bulunan Mecdi el-Mısri'nin annesi Fethiyye el-Mısri de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan Filistin'de milli uzlaşının gerçekleşmesi için çaba sarfetmesini talep ederek, "Arap dünyası ve insan hakları kuruluşlarını da Filistinli esirlerin tahliye edilmesi için İsrail'e baskı yapmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 5 bin 200 Filistinli tutuklu bulunuyor. Tutuklulardan bazılarının da ciddi sağlık sorunları yaşadığı belirtiliyor. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement