İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Ağvar bölgesinde, Filistinlilere ait bazı yapıları yıktığı bildirildi.

20.08.2015 14:00

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Ağvar bölgesinde, Filistinlilere ait bazı yapıları yıktığı bildirildi.

Filistin Yönetimine bağlı "Ağvar dosyası" sorumlusu Mutez Beşarat, AA muhabirine yağtığı açıklamada, İsrail ordusuna ait buldozerlerin, bölgedeki Tubas kentine bağlı çeşitli köylerde, Filistinlilere ait bazı çadır, kerpiç ev ve barakaları yıktığını belirtti.

İsrail askerlerinin daha önce Filistinli ailelere, Oslo Anlaşması'na göre "C bölgesi"nde inşa edildiği gerekçesiyle söz konusu yapıların yıkılacağını ilettiğini aktaran Beşarat, yıkım sırasında bölgenin "askeri bölge" ilan edilerek kapatıldığını ifade etti.

Beşarat, ayrıca yıkım sırasında 12 yaşındaki bir çocuğu gözaltına almaya çalışan askerler ile Filistinli aileler arasında gerginlik yaşandığını kaydetti.

Ağvar bölgesinde yaşayan ve hayvancılıkla geçinen yaklaşık 10 bin Filistinli, İsrail'in inşaat ruhsatı vermemesi sebebiyle baraka ve çadırlarda yaşamını sürdürüyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin "idari ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

Hamas, Filistin İslami Cihad Hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) birinci ve ikinci Oslo anlaşmalarını tanımadıklarını ilan etmişlerdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement