İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Tokat'ta, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, saldırıları protesto etti Alipaşa Camisi'nde, saldırılarda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

11.07.2014 15:46

Tokat'ta, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarını protesto etti.

Memur-Sen İl Temsilciliği öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Yeraltı Çarşısı'nın üzerinde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Suat Mantar, İsrail'in karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ettiğini belirterek, "Terör devleti İsrail, ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı. İsrail güçleri, evleri basıyor, gençleri topluyor, Filistin üyelerini hukusuz bir şekilde tutukluyor" dedi.

Allah için onurlu insanlara yakışanı yapıp bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini kaydeden Mantar, "Filistin'de yaşanan büyük vahşete, soykırıma seyirci kalmak hiçbir erdemli insana ve Müslüman'a yakışmaz" ifadesini kullandı.

İsrail ve destekçilerini kınadıklarını ifade eden Mantar, şöyle konuştu:

"Vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma vaktidir. Dün olduğu gibi bugün de ağlamaya devam eden kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir. Hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir. Karada, denizde, intifada, her yerde diren Gazze. Kahrolsun İsrail, kahrolsun işbirlikçileri, yaşasın Filistin direnişi."

Konuşmanın ardından "Katil İsrail, katil ABD", "Katil İsrail, Filistin'den defol" ve "Kahrolsun İsrail" sloganları atan grup, daha sonra dağıldı.

Alipaşa Camisi'ndeyse cuma namazının ardından, İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları sonucu ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement