İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi -

İsrail\'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi -

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, "Zulme Sessiz Kalmıyoruz" mitingiyle protesto edildi.

14.07.2014 01:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, "Zulme Sessiz Kalmıyoruz" mitingiyle protesto edildi.

Kağıthane Harmantepe Meydanı'nda buluşan Gazze Dayanışma Platformu üyesi bir grup, "Terör devleti İsrail, insanlık suçu işlemeye devam ediyor" yazılı pankart açtı.

Buradan yürüyüşe geçen grup, "Katil İsrail", "Siyonist İsrail, Filistin'den defol", "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam" sloganları attı. Zaman zaman tekbir getiren gruptakiler, İsrail'in Levent'teki İstanbul Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü.

Başkonsolosluk önünde bir süre slogan atan gruptan bir kişinin yatsı ezanı okuduğu eylemde, gruptakiler yatsı ve teravih namazı kıldı. Gazzeliler için dua edilen eylemde, ilahi ve marşlar da okundu.

Platform sözcüsü Asım Dündar, yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in geçen yıl ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da saldırılarına devam ettiğini ve Müslümanları mübarek ayda vurduğunu söyledi.

İsrail'in ahlaksızca saldırılarına devam etmesini başka ülkelerden aldığı desteğe bağlayan Dündar, Müslümanlar olarak İsrail yok olana kadar bu ülkenin karşısında durmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Dündar, "Bugün burada sadece bağırmıyoruz. Aynı zamanda namaz kılıp Gazze'deki kardeşlerimiz için, İsrail'in yok olup gitmesi için dua da ettik. Allah Gazze'deki, Filistin'deki Müslüman kardeşlerimizi korusun" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement