İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Bursa'daki bazı sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

19.07.2014 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu'na bağlı bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

Yürüyüşe katılan Memur-Sen Bursa Şubesi, Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, Setbaşı'ndaki Mahfel Çay Bahçesi'nde toplandı. Grup, buradan sloganlar atarak Setbaşı Caddesi ile Atatürk Caddesi güzergahından Ulu Cami'nin yanındaki Orhangazi Parkı'na yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Özgür-Der Bursa Şubesi Başkanı Aziz Avar, İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının her geçen gün arttığını, Gazze'de kötü olan hayat şartlarının dayanılmaz boyutlara ulaştığını söyledi.

Şu ana kadar ki saldırılarda ölenlerin yüzde 80'lik bölümünü sivillerin oluşturduğunu dile getiren Avar, "İsrail vurulan ya da zarar gören evlerin Hamas tarafından roket fırlatılan  yerler olduğunu ileri sürse de bölgedeki Birleşmiş Milletler ve İHH kaynakları vurulan bölgelerin büyük bölümünün roket atışıyla ilgisi olmayan evler olduğunu teyit ediyor" dedi.

Dini, mezhebi, meşrebi, kavmi ve kimliği ne olursa olsun mazlumların yanında olduklarını vurgulayan Avar, Filistin ve Gazze'nin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Yapılan duanın ardından grup dağıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement