İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

Fransa ve Tunus, krizin sona erdirilmesi için diğer ülkelerin de desteğiyle arabuluculuk girişimlerini artıracak.

13.07.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ile ilgili olarak bugün Tunuslu mevkidaşı Munsif Marzuki'yi telefonla aradı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Hollande, giderek artan sivil ölü sayısı ve kara operasyonu olasılığı karşısında ateşkesin derhal yürürlüğe girmesinin önemine değindi.

Görüşmede, Fransa ve Tunus'un krizin sona erdirilmesi için diğer ülkelerin de desteğiyle arabulucuk yapma girişimlerini artırmaları görüşü benimsendi.

Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise Viyana'da katıldığı uluslararası toplantıda Fransız basınına yaptığı açıklamada, şu anda önceliğin ateşkesini sağlanması ve bu konuda atılacak adımların olduğunu söyledi.

Hollande, önceki gün Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı telefonla arayarak, Gazze'ye yönelik saldırılardan duyduğu endişeyi ve saldırılarda ölen Filistinliler için derin üzüntüsünü dile getirmişti.

"Ortadoğu'da adil ve kalıcı barışın sağlanması için müzakerelerin acilen tekrar başlaması" çağrısında bulunan Hollande, "bu amaçla ülkesinin Filistin ve İsrail'e her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu" bildirmişti. - Fransa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement