İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

ESOGÜ Rektörü Gönen: "Uzun yıllardır süren ölüm ve katliamlara sahne olan Filistin coğrafyasında son bir hafta içinde yaşananlar insanlık adına bir drama dönüşmüştür"

18.07.2014 19:29

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Hasan Gönen, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Uzun yıllardır süren ölüm ve katliamlara sahne olan Filistin coğrafyasında son bir hafta içinde yaşananlar insanlık adına bir drama dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.

Gönen, yaptığı açıklamada, milyarlarca Müslümanın kutsalı olan ramazan ayında, oruçlu nefesleriyle hayata tutunmaya çalışan Gazze'deki mazlum Filistin halkının yanında olduklarını vurguladı. Bu zulmü lanetlediklerini ifade eden Gönen, "Hiçbir kutsalı ve insanlık değerini gözetmeyen İsrail'in bu sınır tanımaz anlayışının, Birleşmiş Milletler, diğer uluslararası örgütler ile dünya kamuoyu tarafından da görülmesi ve gereğinin yapılması temennisiyle, insanların en temel hakkı olan yaşama hakkına bu derece pervasızca yapılan saldırıları lanetle kınıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Gönen, şunları kaydetti:

"Uzun yıllardır süren ölüm ve katliamlara sahne olan Filistin coğrafyasında son bir hafta içinde yaşananlar insanlık adına bir drama dönüşmüştür. Katliamların çocuk, yaşlı, kadın, erkek ayırımı yapılmaksızın devam etmesi ve en son açık alanda oyun oynayan çocukların İsrail askerlerinin saldırısıyla vahşice öldürülmesi bu acıyı ve dramı katlayarak artırmıştır. İsrail'in saldırıları Filistin halkı üzerinde, uluslararası hukuk ve insanlık vicdanının asla kabul etmeyeceği kayıplara ve yıkıcı sonuçlara neden olmuştur. İsrail'in hedef gözetmeksizin sivil halka havadan bombalar yağdırmasıyla başlayan ve bugün karadan harekat görüntüleriyle insanlık dışı bir katliamın ortaya çıkmaya başlaması, insan olmanın bir gereği olarak hepimizi derinden sarsmış ve işlenen bu cinayetler, insanlık adına derin bir üzüntü ve endişe oluşturmuştur. Bu nedenle İsrail'i bu harekatı hemen durdurmaya, taraflar arasında en kısa zamanda ateşkes müzakeresi başlatmaya ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmaya çağırıyoruz." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement