İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri

Ürdün’ün çeşitli kentlerinde İsrail'in Mescid i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto edildi.

31.10.2014 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri, Ürdün'de protesto edildi.

Başkent Amman'ın yakınındaki El-Hüseyin Mülteci Kampı'nda düzenlenen eylemde göstericiler, Ürdün hükümetinden "himayesi altındaki" Filistin'deki kutsal mekanları korumasını talep etti.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sekreteri Muhammed Akl, burada yaptığı konuşmada, Filistin direniş gruplarından "Mescid-i Aksa'yı korumak amacıyla harekete geçmesini" istedi.

Gazze Şeridi'nde "Filistinli mücahitler" ile İsrail ordusu arasındaki son savaşın, "Filistin mukaddesatı ve topraklarının kurtuluşu"nun yakın olduğunu gösterdiğini savunan Akl, söz konusu savaşın İsrail ordusunun zaafı, savunmadan hücuma geçen direnişin ise gücünü ortaya çıkardığını ifade etti.

Buradaki eylemin yanı sıra El-Bek'a Mülteci Kampı ile İrbid, Ceraş ve El-Akabe kentlerinde de İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto eylemleri gerçekleştirildi.

Aşırı sağcı bir hahama önceki akşam saatlerinde Batı Kudüs'te silahlı saldırı düzenlenmişti. İsrail basını, vurulan kişinin haham Yehuda Glick olduğunu ve "aşırı sağcı" bir Yahudi örgütünün başkanlığını yaptığını yazmıştı. Olayın ardından İsrail, "ikinci bir emre kadar Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlara kapatıldığını" açıklaması üzerine turist ve Yahudi yerleşimciler de dahil hiç kimsenin gün boyunca Aksa'ya girişine izin verilmemişti. Böylece İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal ettiği 1967 tarihinden bu yana ilk kez Aksa'ya tamamen giriş yasağı getirilmişti.

İsrail polisi, dün akşam saatlerinde yasağın kaldırıldığını duyurmuş, bugün ise girişe 50 yaş üstü şartı getirildiği açıklanmıştı. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement