İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri

Ürdünlü bir grup milletvekili, İsrail'in Amman Büyükelçisi Einat Şalain'in sınırdışı edilmesini ve Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi Velid Ubeydat'ın geri çağrılması talebinde bulundu.

20.09.2015 23:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdünlü bir grup milletvekili, İsrail'in Amman Büyükelçisi Einat Şalain'in sınırdışı edilmesini ve Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi Velid Ubeydat'ın geri çağrılması talebinde bulundu.

Ürdün Temsilciler Meclisi'nden 50 milletvekili, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlallerini protesto etmek amacıyla Meclis Başkanlığına müzekkere yazdı. Milletvekilleri müzekkerede "Siyonistlerin, dünyadaki 1,5 milyar Müslümanın dini duygularını hiçe sayan ihlallerine devam etmesi bölgenin güvenlik ve istikrarını tehdit etmektedir. Ürdün'ün bu saldırılara karşı durduğunu göstermek için hükümetten, İsrail Büyükelçisi'ni sınırdışı etmesini ve Ürdün Büyükelçisi'ni geri çağırmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Ali es-Süneyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail Büyükelçisi'nin Ürdün topraklarında bulunması konumumuzu zayıflatmaktadır. Siyonistlere karşı hiç bir tavır alınmaması Siyonistlerce ilişkilerin devam ettiği şeklinde yorumlanacaktır" dedi.

Süneyd, hükümetten ayrıca Ürdün ile İsrail arasında 1994'te imzalanan ve Vadi Araba Anlaşması olarak bilinen barış anlaşmasının yeniden gözden geçirilmesi talebinde bulunduklarını söyledi.

Ürdün Kralı Abdullah bugün Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile başkent Amman'da yaptığı görüşmede, İsrail'in uluslararası sözleşmeleri çiğneyen ihlallerinin durdurulması için net bir tavır alma çağrısı yapmıştı.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle aşırı Siyonist çizgideki yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde geçen hafta pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail askerleri postallarıyla geçen hafta salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement