İstanbul'da Elektrikli Otobüs İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Elektrikli Otobüs İçin Geri Sayım Başladı

İstanbul\'da Elektrikli Otobüs İçin Geri Sayım Başladı

İETT Genel Müdürü, "İstanbulluları elektrikli toplu ulaşım araçlarıyla taşımaya başlayacaklarını belirterek 2019'da filonun yüzde 25'i elektrikli hale gelecek." dedi.

22.09.2014 15:05  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İstanbulluları elektrikli toplu ulaşım araçlarıyla taşımaya başlayacaklarını belirterek, 2019'da filonun yüzde 25'ini elektrikli, yüzde 30'unu CNG'li hale getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

"İETT BÜYÜK BİR ATAĞA GEÇTİ"

Kahveci yaptığı açıklamada, İETT'nin Türkiye'nin en eski kurumlarından biri olduğunu ve son yıllarda toplu ulaşımda büyük bir atak içine girdiklerini söyledi. İETT'nin araç filosunu yenilemeye başladıklarını dikkati çeken Kahveci, son 2 yılda bin 850 yeni aracı filolarına kattıklarını, halk otobüsü ve diğer toplu taşıma araçlarından yaklaşık 3 bininin yenilendiğini kaydetti. Kahveci, şu an filoda 360 CNG'li aracın bulunduğunu kaydederek, bu araçların daha az yakıt tüketip çevreyi daha az kirlettiğini ve daha az gürültü çıkardığını, bunun için de filodaki CNG'li araç sayısını arttıracaklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Elektrikli Otobüs İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement