İstanbul'da Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul\'da Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca, bir gemiyle getirilen muz yüklü konteynerde yapılan aramada, 15 kilo 108 gram kokain ele geçirildi, 1 kişi yakalandı.

12.10.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca, bir gemiyle getirilen muz yüklü konteynerde yapılan aramada, 15 kilo 108 gram kokain ele geçirildi, 1 kişi yakalandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Kolombiya'dan hareket eden Singapur bandıralı bir yük gemisinde yüklü miktarda uyuşturucu madde gizlendiği ve uyuşturucu maddenin Avclar'da Ambarlı'daki Kumport Limanı'na geleceği ihbarını değerlendirdi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geminin uydu takip sistemi ve internet üzerinden yolculuğu süresince tüm hareketlerinin izleyerek, uyuşturucu maddenin gizlendiği konteyner tespit etti. Dün sabah saatlerinde geminin Ambarlı'da bulunan limana girmesi ile Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda jandarma ekipleri ve gümrük bölgesinden sorumlu muhafaza memurları ile birlikte, uyuşturucu maddenin gizlendiği daha önceden tespit edilen konteyner ile konteynerlerden sorumlu firmaya ait 10 konteyner önce x-ray cihazı ile kontrol edildi, daha sonra da narkotik köpekleri eşliğinde arama yapıldı. Aramalarda muz yüklü konteynerlerden birisinin soğutma bölümünde preslenmiş paketler halinde gizlenmiş, piyasa değeri 3 milyon lira olan 15 kilo 108 gram kokain ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Türk vatandaşı 1 kişi yakalanarak, adliyeye sevkedildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca farklı zamanlarda yapılan operasyonlar neticesinde de 15 kg kokain, 114 kg eroin ve 795 kg esrar maddesi ele geçirildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement