İstanbul'daki Terör Saldırısına BM, ABD ve NATO'dan Tepki - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Terör Saldırısına BM, ABD ve NATO'dan Tepki

İstanbul'da düzenlenen terör saldırısını nedeniyle BM, ABD ve NATO'dan Türkiye'ye taziye ve dayanışma mesajları yayınlandı.

11.12.2016 07:29  Güncelleme: 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Beyaz Saray ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, terör saldırıalrı nedeniyle Türkiye'ye taziyede bulunud.

TAZİYELERİNİ SUNDU

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, terör saldırısı nedeniyle Türk halkı ve Hükümeti ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini sundu.

"YARGI ÖNÜNE ÇIKARILSIN"

Ban, terör saldırısını kınayarak, saldırının faillerinin bir an önce belirlenerek, yargı önüne çıkarılmasını umduğunu kaydetti.

"TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA HALİNDEYİZ"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Sözcüsü Price, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, bugün İstanbul'da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olan terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır." ifadelerine yer verdi.

Saldırının polisleri hedef aldığını belirten Price, "Dualarımız saldırıda hayatını kaybedenler, onların aileleri ve tüm Türk milleti iledir. Türkiye'yi, ABD'yi ve küresel barış ile istikrarı tehdit eden tüm teröristlere karşı NATO müttefikimiz Türkiye ile dayanışma halindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

"KALBİM TÜRKİYE HALKIYLA"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı. Stoltenberg, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Korkunç terör eylemini kınadığını belirten Stoltenberg, "Kalbim, bombalı saldırılarda sevdiklerini kaybedenler, yaralılar ve Türkiye halkıyla. Müttefikimiz Türkiye ile dayanışmada birleşiyoruz. Terörizmin her türlüsüne karşı savaşmakta kararlıyız." dedi.

İstanbul\'daki Terör Saldırısına BM, ABD ve NATO\'dan Tepki
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Terör Saldırısına BM, ABD ve NATO'dan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement