Istanbul'dan Çalıp Antalya'da Satıyorlarmış - Son Dakika
Güncel

Istanbul'dan Çalıp Antalya'da Satıyorlarmış

Istanbul\'dan Çalıp Antalya\'da Satıyorlarmış

Ali AKSOYER / İstanbul DHAİstanbul'dan elektronik beynini değiştirerek çaldıkları otomobilleri Antalya'da sattıkları iddia edilen 3 şüpheli yakalandı.

24.10.2016 14:39

Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

İstanbul'dan elektronik beynini değiştirerek çaldıkları otomobilleri Antalya'da sattıkları iddia edilen 3 şüpheli yakalandı.

BİR AY İZLENDİKTEN SONRA YAKALANDILAR

İstanbul'da yaklaşık 1 ay süren telefon dinlemesi ve fiziki takibin ardından oto hırsızlarına yönelik operasyon yapıldı. Daha önceden tespit edilen 3 farklı adrese yapılan baskınlarda Mustafa V.(46), Bülent A.(36), Hakkı Ö.(36) gözaltına alındı. Oto hırsızlık Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen baskınlarda çalındıktan sonra sahte belge hazırlanarak farklı plakalar takılmış 3 adet çalıntı otomobil ele geçirildi.

ASIL MESLEKLERİ OTO TAMİRCİLİĞİ

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan şüphelilerin daha önceden çok sayıda polise geliş kayıtları bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin asıl mesleğinin ise oto tamirciliği olduğu belirtildi. Şüphelilerin hurdacılardan satın aldıkları elektronik otomobil beyinlerini kullanarak hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin eylemleri sırasında park halindeki otomobillerin, önce kapılarını açtıkları daha sonra içindeki elektronik beyinleri, kendi getirdikleri ile değiştirerek, kodlama sistemini iptal ettikleri öğrenildi. Böylece aracı yanlarında getirdikleri anahtarla çalıştıran şüphelilerin daha sonra hazırladıkları sahte belge ve plakalarla sattıkları öğrenildi. Şüphelilerin çalıntı araçların çok büyük bölümünü Antalya'da pazarladıkları öğrenildi.

Oto hırsızlık Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Istanbul'dan Çalıp Antalya'da Satıyorlarmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement