İstanbul'dan Niksar'a 23 Adet Engelli Sandalye - Son Dakika
Yerel

İstanbul'dan Niksar'a 23 Adet Engelli Sandalye

İstanbul\'dan Niksar\'a 23 Adet Engelli Sandalye

İstanbul Pendik Tokatlılar Derneği’nin Niksar’daki Bedensel Engelliler için bağışladığı 23 engelli sandalyeleri düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

09.12.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Pendik Tokatlılar Derneği'nin Niksar'daki Bedensel Engelliler için bağışladığı 23 engelli sandalyeleri düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Düzenlenen törene Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Akyol, İstanbul Pendik Tokatlılar Dernek Başkanı Fevzi Zeybek ve yönetim kurulu üyeleri, Tokat Konfederasyon Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Asya Tokat Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Öncü, Niksar Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Adnan Ünsal, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Niksar Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Adnan Ünsal, İstanbul Pendik Tokatlılar Derneği'ne bağışladıkları engelli sandalyeleri için teşekkür etti. Ünsal konuşmasında, "Öncelikle böyle güzel bir merkezi ve engelli taşıma aracını bizlere kazandırdığı için Belediye Başkanımız Özdilek Özcan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Kendileri bizlere çok büyük bir mutluluk yaşattılar. Sonrasında ise İstanbul Pendik Tokatlılar Derneği yetkililerince, derneğimize engelli sandalyeleri hediye ettiler. Burada bulunan engelli kardeşlerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul Pendik Tokatlılar Dernek Başkanı Fevzi Zeybek ise böyle anlamlı bir organizasyonda yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Bugün burada soğuk hava olmasına rağmen sıcak kalbinizle bu alanı ısıttınız. Zile ilçemizde de program düzenledik ve engelli sandalyesi dağıtımı yaptık. Bu bir gönül işidir. Bizleri bu yolda hiç yalnız bırakmayan yönetim kurulu üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu sandalyeleri bizlere bağışlayan hemşehrilerimize ve dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Tokat Konfederasyon Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz ise, "Devletimizin son yıllarda ve yerel yönetimlerimizin ciddi anlamda biz bedensel engellilere olan destekleri sevindirici noktalara gelmiştir. Bizlerde İstanbul'daki Tokat aşıkları ve hayranları olarak istedik ki bu engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak bu projelerle Pendik Tokatlılar Derneğimizin ve bizlerinde bu çorbada tuzu bulunsun istedik. Bu vesileyle bu projemize destek veren bağışçı kardeşlerimizin Allah niyetlerini kabul etsin" şeklinde konuştu.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise hayırda bir yarıl olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: "Tokatlılar nerede olursa olsun sınır tanımadan hep birlikte oluyor ve bir birleriyle yardımlaşıyor. Biz de Niksar'dan Avrupa'daki hemşehrilerimize selamlar götürdük. Gelirken de Avrupa'da ki hemşehrilerimizin de selamı getirdim. Hayırda bir yarış var. İstanbul Pendik Tokatlılar Derneğimiz geçen sene bu hizmeti Turhal'da başlatmışlar ve o zaman da Niksar ve Zile'yi de programa aldıklarını ifade etmişlerdi. O günkü coşkuları bu günün emareleriydi zaten. O günkü ışıkla bugün toplamda 23 engelli sandalyemizi engelli kardeşlerimiz ile buluşturuyoruz. Allah razı olsun. Bunlar kolay temin edilmiyor. Hayırseverlere gidip bu hayırları istemek en az hayır yapmış kadar sevaptır. İstanbul Pendik Tokatlılar Derneğimize çok teşekkür ediyorum. Burada ki engelli kardeşlerimizin yaralarına merhem oldular. Allah hayırlarını kabul eylesin. Bizler elimizdeki imkan doğrultusunda yaptığımız ve yapacağımız sosyal projelerle engelli kardeşlerimizin yanında olduk ve olacağız. Engelli kardeşlerimizin her türlü faaliyetlerinde yanındayız."

Son olarak Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ise, "Niksar'da bir hafta da ikinci programımız. Niksar'da engelli kardeşlerimiz için güzel çalışmalar oluyor. Niksar'da geçmişten temeli atılmış bir derneğimiz var. Belediyemiz sağolsun engelli hemşehrilerimiz için güzel çalışmalar yaptı. Şimdi ise İstanbul Pendik Tokatlılar Derneğimizin bağışları ile engelli kardeşlerimizin yüzleri gülüyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya bağışlarından ötürü İstanbul Pendik Tokatlılar Dernek Başkanı Fevzi Zeybek'e Niksar Bedensel Engelliler Derneği tarafından yapılan tabloyu hediye etti.

Programın sonunda engellilere sandalyeleri takdim edildi ve ardından Ayvaz Park Otel'de yemek yenildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul'dan Niksar'a 23 Adet Engelli Sandalye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement