Istanbul Light Uluslararası Aydınlatma Fuar ve Kongresi - Son Dakika
Ekonomi

Istanbul Light Uluslararası Aydınlatma Fuar ve Kongresi

Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Gök, Türk aydınlatma sanayisinin hem pazar büyüklüğü hem de rekabet gücü açısından önemli mesafeler katettiğini belirterek, "Türk aydınlatma sanayisi bugün itibarıyla 2 milyar doların üzerinde bir büyüklüğe ulaştı" dedi.

16.04.2015 13:23

Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Gök, Türk aydınlatma sanayisinin hem pazar büyüklüğü hem de rekabet gücü açısından önemli mesafeler katettiğini belirterek, "Türk aydınlatma sanayisi bugün itibarıyla 2 milyar doların üzerinde bir büyüklüğe ulaştı" dedi.

AGİD ve Aydınlatma Türk Milli Komitesi'nin (ATMK) organizasyonuyla UBM NTSR tarafından düzenlenen 9. IstanbulLight Uluslararası Aydınlatma Fuar ve Kongresi'nde konuşan Gök, fuarın başarılı bir boyuta ulaştığını, Türk aydınlatma sektörünün geldiği noktada Istanbul Light Uluslararası Aydınlatma Fuar ve Kongresi'nin önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Gök, "Fuara başladığımızda sadece birkaç yüz milyon dolar olan pazar, bugün itibarıyla 2 milyar doların üzerinde bir büyüklüğe ulaştı. 85 üyemizle hem ulusal hem de uluslararası boyutlarda sektörün en önemli çatı kurumu ve aktörü haline geldik" ifadelerini kullandı.

Türk aydınlatma sanayisinin hem pazar büyüklüğü hem de rekabet gücü açısından önemli mesafe aldığını anlatan Gök, "İçinde bulunduğumuz konjonktürde rekabet ettiğimiz çevre ülke pazarları hızla büyümekte ve doğal olarak Türk aydınlatma sektörü de hızla gelişmektedir. Önümüzdeki yıllarda sektörün büyümesi ve kendisini daha iyi ifade edebilmesi adına fuar çok önemli bir rol üstleniyor. Yakın gelecekte çok daha büyük alanlarda ve çok daha fazla ulusal ve uluslararası katılımcı ile bölgenin lider fuarı olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Türk aydınlatma sanayisinin Avrupa ülkeleri için bir üretim merkezi olacağını, dünya ölçeğinde de dağıtım ve pazarlama konusunda kendini geliştireceğini söyleyen Gök, "Sektörümüzün geleceğine ilişkin inancımız tamdır" dedi.

Bu yılın teması "Aydınlatmada Yeni Teknolojiler ve Verimlilik"

ATMK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rengin Ünver ise fuarın Türk aydınlatma sektörünün gelişimine katkı sağlamayı sürdüreceğini söyledi.

UBM EMEA Türkiye Operasyonlarında Sorumlu Başkanı Haluk Balcı da fuarın sektöre itici güç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"UBM NTSR olarak düzenlemekte olduğumuz ve bu yıl da dokuzuncusunu düzenlediğimiz İstanbul Light fuarı iki yılda bir Orta Doğu ve Avrupa sektörünü bir araya getirerek iş potansiyeli yaratıyor.

Sektördeki liderliğimizi aydınlatma sektöründe edindiğimiz 14 yıllık tecrübemiz ile birleştirerek değerli katılımcı ve ziyaretçiler için içeriği genişletilmiş uluslararası bir ticaret fuarı hazırladık."

Uluslararası ölçekte iş yapan çeşitli aydınlatma şirketlerinin stant kurduğu fuarda ışık ve aydınlatma gereçleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kongre İstanbul Fuar Merkezi'nde 19 Nisan Pazar gününe kadar sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Istanbul Light Uluslararası Aydınlatma Fuar ve Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement