İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu - Son Dakika
Yerel

İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Bir incelemede, bir araştırmada hangi sahte belge düzenlendi, hangi kişi özgürlüklerden alıkonuldu ortaya çıksın.

14.12.2014 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonununa ilişkin, "Bir incelemede, bir araştırmada hangi sahte belge düzenlendi, hangi kişi özgürlüklerden alıkonuldu ortaya çıksın. Ondan sonra da vatandaşımız görecektir" dedi.

Yılmaz, Sivas'ın Zara ilçesinde partisinin ilçe kongresinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunun sorulması üzerine Yılmaz, "Gözaltıyla ilgili hakimin vermiş olduğu kararın şöyle bir gerekçesine baktım. Diyor ki örgüt kuraraktan, örgüt marifetiyle bir örgüt oluşturuldu. Bu örgütün tehditle, yıldırmayla, baskıyla ve sahte belgeler üreterekten ve kişilerin de özgürlüklerinin kısıtlanması suretiyle hukuka aykırı fiillerde bulunduğu bundan dolayı da ilgili kişilerin gözaltına alınması doğrultusunda bir karar verildi" diye konuştu.

Gözaltı kararındaki "sahte belge düzenlendi" gerekçesine dikkati çeken Yılmaz, "Bir bakalım hangi sahte belge düzenlenmiş. Başka ne diyor, 'Kişiler özgürlüklerinden alıkonuldu.' Bilen var mı? Hangi kimsenin özgürlükten. Dolayısıyla bir incelemede, bir araştırmada çıksın hangi sahte belge düzenlendi, hangi kişi özgürlüklerden alıkonuldu bu ortaya çıksın. Ondan sonra da vatandaşımız görecektir. Ancak vatandaşımız şunu da göz ardı etmesin" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını hatırlatması üzerine Yılmaz, "2 gün önceden bilinen bir şeydir. Darbenin nasıl olduğunu, en iyisini Kemal Kılıçdaroğlu bilir. Bir de milletimiz çok iyi bilir. Milletimiz de bildiği için herkese hak ettiğini verir" ifadesini kullandı.

Bedelli askerlik

Bir gazetecinin "Bedelli askerlikten gelecek paranın bir miktarının MİT'e aktarılacağı söyleniyor" sözleri üzerine Yılmaz, "Öyle bir şey yok. Savunma sanayi fonunda olacak, bu fonun nereye harcanacağı belli. Bunların içerisinde Silahlı Kuvvetlerimizin, MİT'in ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları var. Dolayısıyla kanunla, yasayla bu fonun kaynaklarının nereye harcanacağı belli. Bunun dışında doğrudan bir yere para aktarma yok. Ulusal güvenlikle ilgili MİT'in, emniyetin talebi gelir, değerlendirilir. Eğer uygun görülürse onlara da kaynak tahsis edilir ama doğrudan bir kaynak aktarma değildir" değerlendirmesinden bulundu.

Sivas Devlet Hastanesi binasının yıkılacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Yılmaz, Sivas'ın lehine olmayan hiçbir işe "evet" demeyeceklerini kaydetti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul Merkezli 'Paralel Yapı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement