İstanbul Orchestra'sion Uluslararası Piyano Yarışması" - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Orchestra'sion Uluslararası Piyano Yarışması"

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenecek yarışma, 16 22 Kasım'da gerçekleşecek.

14.01.2015 21:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi tarafından ikincisi düzenlenecek "İstanbul Orchestra'Sion Uluslararası Piyano Yarışması", 16-22 Kasım'da yapılacak.

Liseden yapılan açıklamaya göre, genç yetenekler ile kentin müzik ve sanat faaliyetlerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmanın ilki, 11-17 Kasım 2013'te gerçekleştirildi ve 13 ülkeden 24 yarışmacı katıldı.

Bu sene ikincisi düzenlenecek yarışma, 16-22 Kasım'da gerçekleşecek. Yarışmada, Fransız orkestra şefi ve piyanist Vahan Mardirossian'ın başkanlığını yapacağı jüride, piyanistler Gülsin Onay, Süher Pekinel, Pierre Reach, Roustem Saitkoulov, Ilja Scheps, Paul Badura- Skoda yer alacak.

Yarışmaya piyanist Ayşegül Sarıca, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Kurucusu ve Yöneticisi Prof. Dr. Filiz Ali, besteci ve piyanist Ali Darmar, orkestra şefi Orçun Orçunsel, TRT danışmanı Nihan Ünay, Andante klasik müzik dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin AB ve Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Ayla Serpil Bağrıaçık, İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali organizatörü ve sanat yönetmeni Mehmet Mestçi ve Fransız Kültür Merkezi destek veriyor.

Yarışmanın elemeleri, bir hafta boyunca Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Konser Salonu'nda gerçekleşecek; halka açık elemeler, çeyrek final, yarı final ve final aşamalarından oluşacak.

Birincilik ödülü 10 bin, ikincilik ödülü 5 bin, üçüncülük ödülü 2 bin 500 dolar olacak. Birincilik ödülünü alan yarışmacıya, Fransa'da Bourges Saint Bonnet Tiyatrosu'nda bir konser ve profesyonel bir kayıt teklif edilecek.

İlk üçe giren yarışmacılar ayrıca İzleyici Özel Ödülü, İstanbul-Orchestra'Sion Öğrenci Özel Ödülü ya da yarışma başkanı ve jüri üyelerinin onaylayacağı herhangi bir başka müzik ödülü gibi başka ödüller de alabilecek.

Ödüller, yarışma finalinin kapanışı vesilesiyle düzenlenecek gala gecesinde takdim edilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Orchestra'sion Uluslararası Piyano Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement