İstanbul Tramvayı" Uluslararası Fuarda - Son Dakika
Güncel

İstanbul Tramvayı" Uluslararası Fuarda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Ulaşım AŞ. tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün uluslararası fuarı InnoTrans'ta Türkiye'yi temsil edecek.

16.09.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Ulaşım AŞ. tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün uluslararası fuarı InnoTrans'ta, Türkiye'yi temsil edecek.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, 2019 yılına kadar 430 kilometre uzunluğunda bir raylı sistem ağına ulaşmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemlerde yerli araç ve ekipman kullanılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Tasarım ve mühendisliği, Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Ulaşım AŞ. tarafından yapılan, yerli raylı sistem aracı İstanbul Tramvayı, 23-26 Eylül'de Berlin'de düzenlenecek uluslararası fuar InnoTrans'ta sergilenmek üzere yola çıktı.

Öte yandan Fuara Türkiye'den aralarında TCDD, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi toplu ulaşım şirketi BURULAŞ ve birçok yerli sanayici firmaların da yer aldığı toplam 37 firma katılacak.

İstanbul Tramvayı, şubatta "Yüzde Yüz İstanbullu" sloganıyla raylara inmiş ve aracı tanıtan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilk deneme seferini de gerçekleştirmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Tramvayı' Uluslararası Fuarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement