İstanbul'un Pirlerinden Hz. Cerrahi Anıldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un Pirlerinden Hz. Cerrahi Anıldı

İstanbul\'un Pirlerinden Hz. Cerrahi Anıldı

Küçükçekmece Belediyesi'nin her ay düzenlediği “İstanbul'un Pirleri” adlı söyleşide bu ay Cerrahi Tarikatı’nın Piri Nureddin-i Cerrahi Hazretleri anıldı.

08.01.2014 10:53

Küçükçekmece Belediyesi'nin her ay düzenlediği "İstanbul'un Pirleri" adlı söyleşide bu ay Cerrahi Tarikatı'nın Piri Nureddin-i Cerrahi Hazretleri anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin "İstanbul'un Pirleri" adı altında her ay düzenlediği programda bu ay İstanbul'un pirlerinden Piri Nureddin-i Cerrahi birçok yönüyle ele alınarak anlatıldı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde Ufuk İşbaşar'ın yönetmenliğinde düzenlenen program, Hz. Piri Nureddin-i Cerrahi'nin hayatını anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı. Hz. Piri Nureddin-i Cerrah'nin hayatını Ali Toker'in anlattığı söyleşi, sohbet aralarında okunan ilahiler ile devam etti.

Konuşmasına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkür ederek başlayan Toker, "Hazreti Pir'in biyografisini herkes biliyor. Burada önemli olan ince nüansları paylaşmak" dedi.

Bir insanın okuyarak ancak iyi ve bilgili biri olabileceğini belirten Toker, irfan sahibi kişinin daha ana karnından doğarken belli olduğunu söyledi.

Tarikat-ı Halvetiyye'nin Cerrahiyye kolunun müessisi Hz. Pir Nureddin-i Cerrahi'nin birçok yönüyle ele alındığı etkinlikte katılımcılar manevi hazzın doruklarına ulaştı. "İstanbul'un Pirleri" adı altında yapılan programlarda gelecek ay 'Ebu'l Vefa Hazretleri'nin hayatı anlatılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'un Pirlerinden Hz. Cerrahi Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement