İstatistikler 'Fenerbahçe Şampiyon Olamaz' Diyor! - Son Dakika
Spor

İstatistikler 'Fenerbahçe Şampiyon Olamaz' Diyor!

Ligin son 28 sezonunun istatistikleri Fenerbahçe’ye şampiyonluk şansı tanımıyor.

24.03.2015 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in son haftalarına girilirken şampiyonluk yarışı da bir hayli kızıştı. Haftayı lider kapatan Galatasaray ile bir puan gerisindeki Beşiktaş, 7 haftadır liderlik koltuğunda el değiştiriyor. Ligin son 28 sezonunun istatistikleri ise Fenerbahçe’ye şampiyonluk şansı tanımıyor.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftası geride kalırken, zirve hattındaki yarış ise tüm heyecanı ile sürüyor. Liderlik koltuğu 7 haftadır Galatasaray ve Beşiktaş arasında el değiştirirken, en son 18. haftada zirvede yer alan Fenerbahçe, rakiplerinden bir adım geri kaldı. Sarı-lacivertliler, dün sahasında Beşiktaş’ı mağlup ederek ezeli rakipleri ile arasındaki puan farkını azaltsa da istatistikler, Kanarya’ya şampiyonluk şansı tanımıyor.

Fenerbahçe bir adım geride

Ligin son 28 sezonuna bakıldığında ilk 25 haftalık periyodu lider veya ikinci sırada geçiren takımlar sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslüyor. Ligin kırılma noktası gibi görülen 25. haftayı Galatasaray 55 puanla lider tamamlarken, Beşiktaş ise bir puan gerisinde 2. sırada yer aldı. Bu sonuçlara göre Fenerbahçe şampiyonluk yarışında bir adım geride duruyor. En son 1986-1987 sezonunda o zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi’nde mücadele eden Samsunspor, 25. haftayı lider kapatmış ancak 38 haftalık lig periyodu sonunda şampiyonluğa Galatasaray ulaşmıştı.

Milliyet

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor İstatistikler 'Fenerbahçe Şampiyon Olamaz' Diyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement