İşte Gerçek Nükleer Patlamanın Sesi - Son Dakika
Güncel

İşte Gerçek Nükleer Patlamanın Sesi

İşte Gerçek Nükleer Patlamanın Sesi

Hiroşima ve Nagasaki'yi yerle bir eden ve dünyanın kabusu olan nükleer patlamanın gerçek sesi ilk kez yayınlandı.

17.07.2012 14:24  Güncelleme: 07:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima ve Nagasaki'yi yerle bir edip yüzbinlerce insanı ölü ve sakat bırakan ve o tarihten beri dünyanın kabusu olan nükleer patlamanın gerçek sesi ilk kez yayınlandı.

Birçok kişi ekranlarda nükleer patlama görüntülerini izlemiş olmakla beraber ilk kez bu korkunç patlamanın kaydedilen sesini duyuyor.

Yine uzmanlara göre, görüntüleri yayınlanan nükleer patlamalarda bugüne kadar verilen sesler sadece efektlerden ibaretti.

Amerikan Fizik Enstitüsü'nden ünlü bilim tarihi uzmanı Alex Wellerstein ilk kez bir nükleer patlamanın sesini bütün dünya ile paylaştı.

Kayda alınan nükleer patlama sesi, 1950'li yıllarda ABD'nin Nevada Çölü'ndeki Yucca Dağı'nda yapılan bir nükleer deneme sırasında kaydedilmişti.

Ünlü fizikçi yıllardır arşivinde sakladığı ses kaydını ilk kez önceki gün paylaştı.

Görüntü kaydını kendi blogunda yayınlayan Wellerstein, atılan atom bombasının sesinin net bir şekilde duyulduğu video linkini Rus bir meslektaşının gönderdiğini belirtti.

Wellerstein, "Eldeki görüntü çok ham. Üzerinde fazla oynanmadı. Biraz karanlık ama ses halen iş görüyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşte Gerçek Nükleer Patlamanın Sesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement