İşte Mars'ta Giyilecek Olan Kıyafetler - Son Dakika
Teknoloji

İşte Mars'ta Giyilecek Olan Kıyafetler

İşte Mars\'ta Giyilecek Olan Kıyafetler

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Mars'a gidecek astronotların kızıl gezegende hangi kıyafetleri giyeceğini internetten açıkladı.

19.11.2015 20:47
-

Mars'a gidecek astronotların kıyafetleri belirlendi... ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) geçen sene internet üzerinden tüm dünyaya sunduğu uzay giysileri üzerinde bir seçim yapması çağrısında bulunmuştu. Yapılan seçim sonucunda eski jenerasyon uzay giysisi Z-1'in yerine geçecek Z-2 isimli kıyafet belirlendi ve mühendisler bu kıyafet üzerinde çalışmalar yaptı. Astronot kıyafetleri 3D yazıcılarla üretilecek. Bu sayede ihtiyaç duyulduğu takdirde Mars'taki uzay aracında bulunan yazıcılarla yeni giysiler yapılabilecek. Z-2 kıyafetinin üst kısmı özellikle gövde kısmı sağlam materyallerden imal edildi. Sırt bölgesindeki su geçirmeyen kısım ise ilk defa kıyafete tam olarak entegre edilmiş oldu. Astronotların kıyafeti kolayca giymesi de sağlanmış.


Oldukça esnek ve hafif


Uzmanlar kıyafetin bu zamana kadar üretilen en kullanışlı uzay giysisi olduğunu ileri sürüyor. Zira uzay giyisileri oldukça esnek ve hafif. Birçok yeniliği barındıran uzay kıyafetine yönelik testler Mars gezegenindeki ortamın bir benzerinin yapıldığı Uzay Merkezi'nde devam ediyor. Astronotlar uzay merkezinde kıyafetlerle uzay yürüyüşü yapıyor. Deneylerden çıkan sonuçları değerlendiren mühendisler astronotların Mars'ta giyeceği kıyafet üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. NASA geçen ay astronotları Mars'a nasıl göndereceğine dair yolculuk planını da açıklamıştı.


Kaynak: Sabah



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İşte Mars'ta Giyilecek Olan Kıyafetler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement