İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yılı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yılı Kutlandı

İstiklal Marşı\'nın Kabulünün 95. Yılı Kutlandı

Osmangazi Okulları'nda, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. Yıl dönümü için kutlama programı düzenledi. Osmangazili öğrenciler tarafından hazırlanan program büyük beğeni topladı.

12.03.2016 14:33  Güncelleme: 14:37

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen İstiklal Marşı'nın Kabulü programı bu yıl da öğrencilerin özverili çalışması sonucu okulun konferans salonunda izleyicilerin beğenisine sunuldu. Osmangazili öğrencilerin programı, vatan uğruna canını feda eden şehitlerimiz ve Mehmet Akif Ersoy için bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayat hikâyesini anlatan öğrenciler İstiklal Marşı'nın yazılış hikâyesini kısa filmler eşliğinde sundular. Okulda bir haftadır süren 'Bağımsızlık Konulu Şiir ve Kompozisyon Yarışması'nın birincileri de anlamlı günde ödüllendirildi. Batuhan Kerman şiir dalında birinci olurken Zeynep Zehra Keles de kompozisyon dalında birinci oldu. Özel Osmangazi Okulları Eğitim Yöneticisi Mehmet Demirbaş tarafından tebrik edilerek kalem setiyle ödüllendirilen öğrencilerin ardında sahneye İstiklal Marşı Oratoryosu çıktı.

İstiklal Marşı'nın tamamını, seyircilerin arasından ansızın ayağa kalkarak yüzlerinde Mehmet Akif Ersoy maskesiyle sırayla okuyan 7'nci sınıf öğrencileri öğretmenlerinden tam not aldı. 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü dolayısıyla düzenlenen programın sonunda Eğitim Yöneticisi Mehmet Demirbaş, Mehmet Akif'in "Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın!"sözünü hatırlatarak görev alan tüm öğrencilerini takdir etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement