İstiklal Marşımızın Kabulünün 93 Yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çeşitli... - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşımızın Kabulünün 93 Yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çeşitli...

İstiklal Marşımızın Kabulünün 93 Yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çeşitli...

Şair Zihni Kültür Sitesinde Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi tarafından düzenlenen, İstiklal Marşımızın kabulünün 93. Yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı.

12.03.2014 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şair Zihni Kültür Sitesinde Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi tarafından düzenlenen, İstiklal Marşımızın kabulünün 93. Yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma programı saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Erdem Yıldırım isimli öğrenci tarafından milli şairimizin Zulmü Alkışlayamam isimli şiiri, Mervenur Develi isimli öğrenci tarafından da Ömer ile Kocakarı isimli şiir, Samet Gök isimli öğrenci tarafından da Cenk Marşı adlı şiir okundu.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Arif Köprücü tarafından Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatılmasının ardından, "Akif İstiklal Marşını Yazıyor" adıl piyes sahnelendi.

Narin Dursun isimli öğrenci Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak isimli şiiri okumasının ardından, İstiklal Marşımızı okuyan öğrenci salonu dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

İstiklal Marşının Kabul Edilmesi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma programı kapsamında öğrenciler arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışması ile öğretmenler arası makale yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Yarışmalarda birinci olan öğrenci ve öğretmene ödülleri Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer tarafından, ikinci olanlara ödülleri Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından, üçüncü olanlara ise Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan tarafından verildi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşımızın Kabulünün 93 Yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çeşitli... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement