İstismara Karşı Kadın ve Çocuklara Farkındalık Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

İstismara Karşı Kadın ve Çocuklara Farkındalık Eğitimi Verildi

İstismara Karşı Kadın ve Çocuklara Farkındalık Eğitimi Verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Çocuk İhmali ve İstismarı”na karşı kadın ve çocuklara farkındalık eğitimi vermeye başladı.

16.05.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "Çocuk İhmali ve İstismarı"na karşı kadın ve çocuklara farkındalık eğitimi vermeye başladı. Eğitim kent merkezinin ardından kırsal mahallelerde de verilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı ve Bağlar Belediyesi, "Çocuk İhmali ve İstismarı"na karşı kadın ve çocuklara farkındalık eğitimi vermeye başladı. DİKASUM Ben u Sen Şubesi'nde başlayan, sabah ve öğleden sonra düzenlenen eğitime, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Zarokistan'dan faydalanan 4-6 yaş arası 63 çocuk ve anneleri katıldı. Eğitim, Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikalar Daire Başkanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Nihal Bozhan Özbek, Sosyolog Günay Yakut ve Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi'nde eğitmen Aynur Özbay tarafından verildi. Sabah gruplar halinde çocuklara verilen eğitim, öğleden sonra yine çocuklara ve annelere yönelik gerçekleştirildi.

"EĞİTİMİN AMACI ÇOCUKLARI KORUMAK"

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı diğer oyun odalarında ve kırsal mahallelerde de yapılacak eğitimler hakkında bilgi veren Kadın Politikalar Daire Başkanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Nihal Bozhan Özbek, eğitimin asıl amacının çocukları ihmal ve istismardan korumak olduğunu belirtti. Bu sebeple farkındalık yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Özbek, "Çocuklara, vücutlarını tanıma ve vücudun özel bölgelerinin neresi olduğu, iyi dokunma ve kötü dokunmalar hakkında bilgiler verdik. Yine vücudumuzda özel bölgelerimizi nasıl koruyabiliriz konusunda da çocuklara bilgiler verdik" dedi.

"ANNELER İSTİSMAR KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ"

Son zamanlarda çocuk istismarı vakalarının iyice artış gösterdiğine dikkat çeken Özbek, "İstismar olayı en son kentimizde de yaşandı. İlkokul 1'inci sınıfa giden çocuklar istismara maruz kaldı. Bu nedenle farkındalık eğitimlerinin düzenli olarak verilmesi gerekiyor" diye konuştu. Özbek, hem annelere hem de çocuklara eğitim verildiğini, ancak annelerin çocuk istismarı dışında çocuk ihmali konusunda da bilgilendirildiğini ifade etti. Eğitimde, annelere, çocuklarını ihmal ve istismardan ne şekilde koruyacakları ve hangi tedbirleri almaları gerektiği konusunda bilgi verildiğini aktaran Özbek, "Ayrıca günümüzde akıllı telefonlarla birlikte internet iyi yaygınlaştı. Herkes gibi çocuklarda internete çok rahat ulaşabiliyor. Bu konuda kadınlara çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgiler verdik. Yine duygusal istismar nedir ve cinsel istismar konularını da anne eğitiminde ele aldık" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM DEVAM EDECEK"

Çalışmanın diğer Zarokistanlarda da devam edeceğini kaydeden Özbek, şunları söyledi:

"Kent merkezinin tamamlanmasıyla birlikte kırsal mahallelerde de bu eğitimi vereceğiz. İlk olarak Hani ve Lice ilçelerinden başlayacağız. Bunun dışında gelecek talepleri de değerlendirip bu çalışmayı sürdüreceğiz. Ne kadar çok çocuk ve anneye ulaşırsak bizim için oldukça iyi bir durumdur." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstismara Karşı Kadın ve Çocuklara Farkındalık Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement