İsviçre Merkez Bankası Mevduat Faizini Yüzde Eksi 0,75'e Düşürdü - Son Dakika
Ekonomi

İsviçre Merkez Bankası Mevduat Faizini Yüzde Eksi 0,75'e Düşürdü

İsviçre Merkez Bankası, minimum kur uygulamasına son verdi ve mevduat faizini yüzde eksi 0,75'e düşürdü.

15.01.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre Merkez Bankası, minimum kur uygulamasına son verdi ve mevduat faizini yüzde eksi 0,75'e düşürdü.

İsviçre Merkez Bankası'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, gerekli görüldüğü takdirde para politikasını etkilemek için döviz kuru piyasasında etkin olunacağı bildirildi.

İsviçre Merkez Bankası, avro başına 1,20 frank olarak tuttuğu minimum kur uygulamasına son verdi. Banka ayrıca, mevduat faiz oranını 50 baz puan düşürerek yüzde eksi 0,75'e çekti. İsviçre Merkez Bankası, 3 aylık libor faizi hedefini ise yüzde eksi 0,75 ile yüzde 0,25 aralığından yüzde eksi 0,25 ile yüzde eksi 1,25 aralığına düşürdü.

Açıklamada minimum kur uygulamasına, İsviçre frangının olağanüstü değerlendiği ve finansal piyasalar üzerindeki belirsizliğin son derece yüksek seviyeye geldiği bir dönemde son verildiği vurgulandı. Açıklamada, "Minimum döviz kuru uygulanmasına son verilmesi uygunsuz sıkı para politikası koşullarına yol açmayacak" denildi.

İşviçre Merkez Bankasının ilerde para politikasını şekillendirmek için döviz kurunu hesaba katacağı aktarılan açıklamada, bu olağandışı ve geçici önlemlerin, İsviçre ekonomisini ciddi zarardan koruduğu ve gerekirse para politikasını etkilemek için döviz kuru piyasasında etkin olunacağı kaydedildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İsviçre Merkez Bankası Mevduat Faizini Yüzde Eksi 0,75'e Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement