İsviçre Türk Derneği'ne İlk Defa Türk Kadın Başkan Seçildi - Son Dakika
Kültür Sanat

İsviçre Türk Derneği'ne İlk Defa Türk Kadın Başkan Seçildi

İsviçre Türk Derneği'ne (Association Suisse-Turquie) ilk defa bir Türk kadın başkan seçildi.

12.03.2015 01:05

İsviçre Türk Derneği'ne (Association Suisse-Turquie) ilk defa bir Türk kadın başkan seçildi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen derneğin 42. Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan oylama sonucunda, daha önce başkan yardımcılığı görevini de yürüten İnci de Boccard- Özalp yeni başkan oldu.

Derneğin ilk Türk başkanı Boccard-Özalp, oylama sonrasında yaptığı konuşmada, katılımcılara ve derneğin üyelerine teşekkür etti.

İsviçreliler ve Türkler arasındaki dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla 1973 yılında kurulan derneğe, kuruluş tarihinden itibaren sırasıyla Fred Wick-Rinsoz, Christian Buonomo, Jacques Muralti, Olivier Vodoz, Jacques Torrent, Pierre Favre, Emmanuel Stauffer, Michel Besuchet ve Robert de Piccotto başkanlık yaptı.

Öte yandan, genel kurul toplantısı sonrasında, Prof. Michael Fuchs, İsviçre Türk Derneği'nin maddi desteğiyle Bursa'da yaptıkları arkeolojik kazı çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.

Toplantıya, Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Haluk Ilıcak ve Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İsviçre Türk Derneği'ne İlk Defa Türk Kadın Başkan Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement