İthalatı Serbest Bırakılınca Kilosu 27 Kuruşa Düştü - Son Dakika
Yerel

İthalatı Serbest Bırakılınca Kilosu 27 Kuruşa Düştü

İthalatı Serbest Bırakılınca Kilosu 27 Kuruşa Düştü

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, samanın kilosunun 65 kuruştan 27 kuruşa kadar gerilediğini söyledi.

03.07.2014 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, samanın kilosunun 65 kuruştan 27 kuruşa kadar gerilediğini söyledi.

Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle saman üretiminin ciddi oranda düşüş yaşandığını bunun da fiyatların yükselmesine neden olduğunu kaydeden Tunca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın üreticiyi koruma adına aldığı saman ithalatı kararı ile stokçuların geri adım attığını bildirdi.

Bakanlığın, sap ve saman ithalatı yapılacak olan gümrük kapılarını belirleyerek 81 Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, hayvancılıkla ilgili kurumlara ve birliklere bildirdiğini hatırlatan Tunca, "Bu haberin duyulmasının ardından kilogramı 65 kuruşa kadar çıkan saman şu anda 27 kuruşa geriledi. Yani yaklaşık 3 katı bir gerileme sözkonusu. Bu karar alınmasa idi stok sektörü nedeniyle fiyat daha da yükselecekti. Maliyetlerin artacağı endişesine kapılan et ve süt üreticileri bakanlığın bu uygulaması ile rahat bir nefes aldı" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İthalatı Serbest Bırakılınca Kilosu 27 Kuruşa Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement