İTO'nun Borçlu Üyelerine Torba Kanun Soluğu - Son Dakika
Yerel

İTO'nun Borçlu Üyelerine Torba Kanun Soluğu

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Torba Kanun ile oda üyelerinin de birikmiş aidat borçlarını taksitle ödeme imkanına kavuştuğunu belirterek, “Üyelerimiz üçer aylık dönemler halinde birikmiş aidat borçlarını 8 taksitte ödeyebilecek.

16.09.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Torba Kanun ile oda üyelerinin de birikmiş aidat borçlarını taksitle ödeme imkanına kavuştuğunu belirterek, "Üyelerimiz üçer aylık dönemler halinde birikmiş aidat borçlarını 8 taksitte ödeyebilecek. Taksit yerine tek sefer ödemede yüzde 10 indirim imkanı var. Üyelerimizi bu fırsatı değerlendirsinler" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kamuoyunda "Torba Yasa" olarak da bilinen "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 sayılı Kanun" 10.09.2014 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve 11.09.2014 tarih ve 29116 (mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. Demirtaş, bu yasanın iş dünyası açısından önemli değişiklikler ve fırsatlar sunduğunu belirterek, "Kuşkusuz bunların başında kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması geliyor. Birikmiş vergi, SGK prim borçlarının ödenmesi açısından bu önemli bir fırsat" dedi. Aynı kanun ile birlikte oda ve borsa üyelerinin birikmiş aidat borçlarının da taksitlendirileceğini belirten Demirtaş, "Üyelerimiz 11 Eylül 2014 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçlarını, Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE) esas alınarak hesaplanarak oluşacak tutar üzerinden ödemeleri halinde faiz ve gecikme faizi silinecektir" dedi. İTO üyelerinin aidat borçlarına üçer aylık dönemler halinde 8 taksitte ödeme imkanı olduğunu belirten Demirtaş, "Bu haktan yararlanabilmeleri için üyelerimizin 30 Kasım 2014 tarihine kadar Odamıza başvurmaları ve ilk taksitlerini 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödemeleri gerekiyor. Ödemelerin taksitle değil tek seferde yapılması halinde ise yüzde 10 indirim yapılacak. Bu kanun kapsamında tamamı ödenen borçlara ilişkin yargılama giderleri ile icra masrafları ve vekalet ücretleri de karşılıklı olarak talep edilmeyecek. Üyelerimizin birikmiş borçlarını ödemeleri için bu çok önemli bir fırsatı değerlendirsinler" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İTO'nun Borçlu Üyelerine Torba Kanun Soluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement