İtso Üyelerine Stratejik Yönetim Eğitimi - Son Dakika
Ekonomi

İtso Üyelerine Stratejik Yönetim Eğitimi

İtso Üyelerine Stratejik Yönetim Eğitimi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerini çeşitli konularda bilgilendirmeye devam ediyor.

12.09.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerini çeşitli konularda bilgilendirmeye devam ediyor.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Vericert belgelendirme firması iş birliğiyle İTSO üyelerine yönelik "Stratejik Yönetim Eğitimi" konulu seminer düzenlendi. Firmanın baş denetmeni Fuad Almeman'ın konuşmacı olduğu seminere İTSO Başkanı Metin Anıl ve yönetim kurulu üyeleri ile üyeler katıldı. Anıl, "Odamızın 2014-2017 yılları arasında uygulanacak bir stratejik planı var. Bu plan doğrultusunda eğitimlerimiz sürdürülüyor. Stratejik yönetim eğitimini düzenledik. Dünya hızla değişiyor. Buna paralel olarak bu geminin içinde olan Türkiye'de de gerek yatırımlar, gerek üretim, gerekse sanayi de hızla değişiyor. Eğer bu değişime ayak uyduramazsanız, diğer ülkelerin gerisinde kalırsınız. Bu bir maraton. Biraz dinleneyim derseniz, arkanızdakiler sizi geçiyor. Dünyadaki değişimlere ayak uydurma adına yeni stratejiler belirlememiz gerekiyor. Önünde bir stratejik planı olmayan işletme, karanlıkta yürüyen bir adama benziyor. Bundan 30 yıl önce rekabet bu kadar acımasız değildi. Maalesef dünya küçüldü, bir köy haline geldi. Bu küçük dünyanın içinde hükümetimizin koyduğu 2023 hedeflerine doğru ve hızlı adımlarla ulaşmamız için planlı, programlı yolumuza devam etmeliyiz. Bu eğitimlerle, daha sağlam adımlarla, daha iyi hedeflere ulaşma fırsatı yakalayacaksınız" dedi.

Baş denetmen Fuad Almeman, her firmanın kendi idare tarzını belirlemesi gerektiğini ifade ederek, "Aynı yönetim planının her firmada işe yaracağı söylenemez. Biz bu eğitimle beraber farkındalığı artırmak istiyoruz. İnsanları içine çekmeden yapılan çalışma başarısızlıkla sonuçlanır. Her işletme genellikle görülen bir takım uygulamalar vardır. Mesela patron hangi plana yönelirse, ekibi de beraberinde sürükler. Tabii ki işyeri sahibinin, hazırlanan plana uyması veya planı kendisi üretmesi gerekir" diye konuştu.

Planlama konusunda tüyo veren Almeman, "Planlama ile alakalı şunları yapmak gerekir; geleceği düşünmek, geleceği kontrol etmek, karar vermek, sonuç üretebilmek. Geçtiğimiz günlerde asansör kazasında 10 kişi hayatını kaybetti. Tabii o facia öncesinde alınmayan bazı tedbirler var. Özellikle asansörün paraşüt sistemi, durdurma sistemi yoktu. Yapılan tetkikler bunu gösterdi. Bazı işletmeler böyle olaylarda sonuç üretmekte zorluk çekiyor. Facia olduğunda, facianın hemen ardından neler yapılacağının planlanması gerekiyor. İşin devam etmesi gerekiyor. Böyle olmamalı. Bu durum kötü sonuçlar doğurabilir" şeklinde konuştu.

Hazırlanan planların genellikle gözden geçirilmediğini iddia eden Almeman, "Şirket tarafından uzun ve kısa vadeli planlar hazırlanır. Fakat planların hazırlandıktan sonra genellikle kontrolü yapılmaz. Plan iyi işliyor mu? Bunlar düşünülmüyor. Öncelikle iyi bir sonuç için uygulanan planın gözden geçirilmesi gerekiyor. Stratejik hedefler yapılırken, özellikle Ar-Ge projesinin de bu plan içinde yer alması gerekiyor. Ar-Ge, planın bir parçasıdır" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İtso Üyelerine Stratejik Yönetim Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement