İzmir'de Hdp'lilerden Uludere Anmasındaki Gözaltılara Tepki - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Hdp'lilerden Uludere Anmasındaki Gözaltılara Tepki

İzmir\'de Hdp\'lilerden Uludere Anmasındaki Gözaltılara Tepki

Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir grup, il binasında basın açıklaması yaparak, 4 yıl önce uçakların bombalaması sonucu yaşamını yitiren Uludereli 34 köylüyü anmak için dün Alsancak'ta toplanan gruba polisin müdahalede bulunup aralarında İl Eş Başkanları Cavit Uğur ile Dilek Aykan'ın da bulunduğu toplam 23 kişiyi gözaltına almasına tepki gösterdi.

29.12.2015 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir grup, il binasında basın açıklaması yaparak, 4 yıl önce uçakların bombalaması sonucu yaşamını yitiren Uludereli 34 köylüyü anmak için dün Alsancak'ta toplanan gruba polisin müdahalede bulunup aralarında İl Eş Başkanları Cavit Uğur ile Dilek Aykan'ın da bulunduğu toplam 23 kişiyi gözaltına almasına tepki gösterdi.

Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde dün iki farklı grup 4 yıl önce uçakların bombalaması sonucu yaşamını yitiren Uludereli 34 köylüyü anıp basın açıklaması yapmak istedi. Polis her iki gruba da müdahale etti ve HDP İl Eş Başkanları Cavit Uğur ile Dilek Aykan'ın da bulunduğu 9 kişi ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi 14 kişiyi gözaltına aldı.

Konuyla ilgili HDP il binasında bugün bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya partililer ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Parti Meclis üyesi Coşkun Üsterci, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyip, şöyle konuştu:

"Polisin saldırısı söz konusu oldu ve yöneticilerimiz darp edilerek gözaltına alındı. Bu gelişme olağanüstü bir durum içerisinde yaşadığımızın kanıtı. AKP iktidarı Kürt halkına savaş açmış durumda. Kürdistan illerinde günlerdir kuşatma ve abluka yaşanmakta. Kadınlar çocuklar ve sivil insanlar katledilmekte. 150'ye yakın yaşam hakkı ihlali gerçekleşmekte. Bu savaş durumu batıya da yansıdı. Direnen Kürt halkının en büyük destekçisi batıda bulunan devrimciler ve demokratlar. Bu direnişe desteğin yaygınlaşmasına izin vermek istemiyorlar. Partimizin etkinliklerine yönelik saldırılar ve gözaltılar söz konusu. Polisin ve İzmir Valiliği'nin provokasyonu yaşandı. Basın açıklamasını terörize etmeye çalıştılar. Roboski'de katliamın hesabının sorulmasını istedik. İl Başkanımız Cavit Uğur'a gaz sıkıldı. Çok net bir savaş hukuku uygulanmıştır. Batıdaki muhalefetin yükselmesine engel olmayı amaçlayan bir kaygı var. Burada hiçbir şekilde halkın olumsuz bir tepkisi yok. Bilakis polisin şiddetine ve terörüne bir tepki vardı. Polis aynı şiddeti ESP'nin eyleminde de gerçekleştirdi. Parti yöneticilerimiz ve 14 ESP'li gözaltında. Savcı terör örgütü propagandası gibi iddialarla soruşturma başlatmak üzere. Bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Devrimci demokratların bu şekilde kriminalize edilmesine izin vermeyeceğiz ve her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz. Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Anayasal haklarını kullanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Bu tarz saldırılarla bizi yıldıramayacaklar. Barış çabalarımızı engelleyemeyecekler. Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için müzakerelerin başlamasını istiyoruz."

Bir diğer parti meclisi üyesi Zarife Karasungur de "Kürt halklarına ve Kürdistan'a yönelik bu baskılar bizi ve dostlarımızı yıldıramayacak. Bugüne kadar yılmadan ayakta kaldık. Kürdistan'da başlatılan bu direnişe tahammülleri yok. Boyun eğmeyeceğiz ve dimdik ayakta duracağız" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Hdp'lilerden Uludere Anmasındaki Gözaltılara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement