İzmir'de Kaybolan Çocuk - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Kaybolan Çocuk

Karaburun ilçesinde kaybolan 6 yaşındaki çocuk, İzmir bölgesindeki arama kurtarma ekiplerinin hava, kara ve denizden yürüttüğü çalışma sonucu 15 saat sonra bulundu.

20.02.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaburun ilçesinde kaybolan 6 yaşındaki çocuk, İzmir bölgesindeki arama kurtarma ekiplerinin hava, kara ve denizden yürüttüğü çalışma sonucu 15 saat sonra bulundu.

Kösedere Köyü girişinde oturan ve tarım işçiliği yapan aile, çocukları Cevdet Kuş'un, dün öğleden sonra köpeğiyle evden çıkarak kayıplara karıştığı yönünde ihbarda bulundu.

Jandarmanın yanı sıra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Arama Kurtarma Derneği ekipleri ve çevre sakinlerinin saat 19.00 sularında başladığı arama kurtarma çalışması sabaha kadar devam etti. Sabah çocukla birlikte kaybolan köpeğin SASKO Sitesi mevkisinde tespit edilmesi üzerine çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı.

Çalışmalara, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir bot ile bir helikopter de dahil edildi. Helikopter, SASKO sitesi önündeki bir düzlüğe inerek bölge jandarma karakol komutanını da araca alarak yeniden havalandı. Daha sonra kıyı ve dağlık kesimlerde yere yakın mesafeden uçuş yapan helikopterdeki ekip, yaklaşık yarım saat içinde çocuğun yerini tespit etmeyi başardı.

Helikopterden çocuğun SASKO sitesinin arka bölümündeki dağlık arazide sağ bir şekilde görüldüğünün bidirilmesi üzerine jandarma ve AFAD ekipleri olay yerine hareket etti. Çocuk, evine yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki kayalık arazide çalılıkların arasında bulundu.

AFAD ekibince dağdan indirilen çocuğun başından hafif yaralandığı görüldü. Çevresindeki kalabalıktan ürken çocuğu, AFAD görevlileri teskin ederek ambulansa götürdü. Ambulansın önünde bekleyen baba İsmail Kuş, oğluna sarılarak ağladı. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan çocuğun başında bir sıyrık bulunduğu tespit edildi.

Çocuğun ailesi dünden bu yana çok korktuklarını belirterek, arama kurtarma çalışmalarına katılan ekibe teşekkür etti.

-Aileyle ilgili gözlem tedbiri

Karaburun Kaymakamı Engin Yalçın, çocuğun sağ salim bulunmasına çok sevindiklerini belirterek, "Rahat bir nefes aldık. Arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm ekiplere ve halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Çocuğun daha önce de üç kez kaybolduğu bilgisinin bulunduğunu anlatan Yalçın, olayın tekrarlanmaması için çalışma yürüteceklerini bildirdi.

Çevresiyle iletişim problemi yaşayan ve konuşmayan çocuğun son olarak 31 Ocak'ta kaybolduğu ve evine yakın bir arazide ağaç altında bulunduğu öğrenildi.

İzmir'de, dün kaybolan 6 yaşındaki çocuk için jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri çalışma başlatmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Kaybolan Çocuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement