İzmir'de Organ Bağışında Bulunanlara Fidan Hediye Edildi - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Organ Bağışında Bulunanlara Fidan Hediye Edildi

İzmir'de "Organ Bağış Haftası" nedeniyle bağışta bulunan vatandaşlara fidan hediye edildi.

03.11.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de "Organ Bağış Haftası" nedeniyle bağışta bulunan vatandaşlara fidan hediye edildi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Karşıyaka Kaymakamlığı,  "Organ Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında, "Bağışlanan her organ filizlenen bir can, dikeceğin her fidan filizlenen bir orman" kampanyası başlattı.

Kampanya nedeniyle, Karşıya Kaymakamlığı bahçesinde organ bağış ve fidan dağıtım standı kuruldu. Organ bağışında bulunan vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtılırken, isteyen kişilerin fidanları da Karşıyaka ve Foça'daki orman sahasına dikiliyor.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, projenin Karşıyaka'da yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, organ bağışında bulunmanın ve insanları yaşatmanın önemli olduğunu ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu ise, İzmir'in organ bağışçı sayısı olarak 3 yıldır birinci sırada olduğunu aktararak, "İzmir'imize uzattıkları hayat eli ve hassasiyetleri için teşekkürü bir borç biliyoruz. Söz konusu işbirliğinin örnek olmasını, organ bağışı konusunda daha fazla toplumsal farkındalık ve bağışçı sayısının artmasını temenni ediyoruz" dedi.

Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal da, organ bağışında bulunan kişilerin adını yaşatmak için hatıra ormanı oluşturdukların anlatarak, toplumsal farkındalık oluşturacak her türlü projenin içerisinde yer alacaklarını ifade etti.

Daha sonra, Karşıyaka'daki orman alanına organ bağışı yapanların adına hazırlanan 100 fidan dikildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Organ Bağışında Bulunanlara Fidan Hediye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement