İzmir'deki Taksici Cinayeti - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Taksici Cinayeti

Konak Meydanı'nda taksi şoförü Sedat Ceylan'ı öldüren sanığın müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

17.12.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak ilçesinde taksi şoförü Sedat Ceylan'ı, park halindeki aracının içinde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla, yargılanan sanık hakim karşısına çıktı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Tuncay Ç, ölenin eşi Fatma, kızı Aysel Ceylan ve tarafların avukatları katıldı.

Sıkı güvenlik önlemlerin alındığı duruşmada savunma yapan sanık Tuncay Ç, Bostanlı'da çalıştığı işyerinden otobüse binip, saat 22.30 sıralarında Konak'a geldiğini, eşine telefon açıp, "Bir şey lazım mı" diye sorduğunu, kızının midye istemesi üzerine yolun karşısına geçtiğini, bu sırada daha önce eşiyle ilişkisi olduğunu öğrendiği taksi şoförü Sedat Ceylan'ı gördüğünü, kendisine doğru bakarak başını sallayıp güldüğünü, yanına gidip, "hayırdır, niye gülüyorsun" diye sorduğunda "karını da al gel daha iyi güleriz" dediğini "sen ne demek istiyorsun" diye sorduğunda kelebek adı verilen bıçağı kendisine doğru salladığını söyledi. Kolundan ve parmaklarından yaralandığını belirten Tuncay Ç, maktulun kendisini tehdit ettiği için yanında taşıdığı bıçağı çıkarıp, kendisini korumak amacıyla bir kez salladığını, bıçağın göğüsüne doğru geldiğini, maktulün taksiden çıkıp bir elinde bıçak, bir elinde de sopayla peşinden 10-15 metre koşup düştüğünü anlattı. Olaydan sonra eve gidip eşini ve kızını kayınvalidesinin evine bıraktığını, ertesi gün de eve gelen polislere teslim olduğunu söyledi.

Tuncay Ç, eşiyle maktulün ilişkilerinin olduğunu temmuz ayında öğrendikten sonra bu ilişkinin bitmesini sağladığını, ancak maktulün kendilerini rahat bırakmadığını, işyerine gelerek ve telefonda taciz edip tehdit ettiğini iddia etti.

Ölenin eşi Fatma Ceylan, eşiyle 24 yıl önce evlendiklerini, 4 çocuklarının olduğunu, 3-4 yıldan bu yana eşinin sanığın eşiyle ilişkisinin olduğunu, bu nedenle eşiyle ayrı yaşamaya başladıklarını, bu ilişkiyi eşinin ailesinin de bildiğini belirterek, sanıktan şikayetçi olduğunu ifade etti.

Maktulün kızı Aysel Ceylan da, babasıyla sanığın eşinin ilişki yaşadıklarını bildiğini, kadının kendisini bekar olarak tanıttığını, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Tanıkların dinlenilmesinin ardından, mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve dosyadaki eksiklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Konak Meydanı'nda park halinde bekleyen 35 T 7070 plakalı taksinin şoförü Sedat Ceylan (46), Tuncay Ç. (32) tarafından göğüs bölgesinden bıçaklanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Taksici Cinayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement