İzmir Ege Üniversitesi'nde 17 Öğrenci Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

İzmir Ege Üniversitesi'nde 17 Öğrenci Gözaltına Alındı

İzmir Ege Üniversitesi\'nde 17 Öğrenci Gözaltına Alındı

Ege Üniversitesi'nde Öğrenci Kollektifleri'nin hem üniversite hem de fakülte girişindeki turnikelerin kaldırılması eylemine polisin müdahalesi sert oldu. 17 öğrenci gözaltına alındı.

25.05.2016 14:28  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi'nde öğrenciler saat 12.30'da Ege Üniversitesi kampusu girişine ve ayrıca fakülte girişlerine turnike konulmasını protesto için İletişim Fakültesi karşısındaki Yabancı Diller Yüksek Hazırlık bölümü önünde toplandı. Ege Üniversitesi'nde Öğrenci Kollektifleri'nin hem üniversite hem de fakülte girişindeki turnikelerin kaldırılması eylemine polisin müdahalesi sert oldu. Polis kızlı erkekli 17 öğrenciyi zor kullanıp gözaltına aldı.

ÖĞRENCİLER: BU TURNİKELER PAS TUTMUŞ, TEMİZLİYORUZ

Polisin de önceden önlem aldığı görüldü. Kendilerine Öğrenci Kollektifleri adını veren grup getirdikleri deterjanlı suyu turnikelere döküp, cam bezleriyle silmeye başladı. "Bu turnikeler pas tutmuş, temizliyoruz" diyen öğrenciler daha sonra Metro istasyonu girişindeki turnike kapılarına doğru koştu.

ÖĞRENCİLER: İPİ DAHA HIZLI ÇEKMELİYİZ, BU TURNİKELERİ YIKMALIYIZ

Bu kez turnikenin dışında üzerlerinde "Yıkım ekibi" yazan tişörtler giyen bir grup öğrenci ince bir halatı turnike kapısına, diğer ucunu da oyuncak plastik dozere bağlayıp çekerek gösteri yaptı. Öğreniciler turnike eyleminde, "Bu turnikeler kadın, laiklik bilimsel eğitim düşmanlarının getirdiği bir turnikedir. İpi daha hızlı çekmeliyiz, bu turnikeleri yıkmalıyız" dedi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Öğrenciler turnike içinde ve dışında eylemi sürdürürken polis müdahale etti. Öğrenciler kendilerini yaka paça gözaltına almaya çalışan polise direndi. Polis yakaladığı öğrencileri yatırıp ters kelepçe taktı. Karga tulumba polis otobüslerine götürülen öğrencilerin, "Nefes alamıyoruz. Boğazımı çok sıktın. Kolum kırılıyor. Burnumdan kan geldi" diye bağırdığı görüldü.

17 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Polis gözaltına aldığı 17 öğrenciyi, karakola götürdü.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Ege Üniversitesi'nde 17 Öğrenci Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • İsa güçlü : Yazık bu çocuklara keşke Üniversitesi içindeki teröristlere de böyle davransanız ondan sonra gençler polisi sevmiyor Diyorsunuz kim sever sizi utanıyorum böyle Polis den 3 18 Yanıtla

Advertisement