İzmir'de FETÖ Operasyonu: 29 Kişi Gözaltında - Son Dakika
Ekonomi

İzmir'de FETÖ Operasyonu: 29 Kişi Gözaltında

İzmir'de FETÖ'nün esnaf yapılanmasına operasyon yapıldı. İzmir'in ünlü restoranlarından Şirincan Restorant'ın sahibinin de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

02.12.2016 10:21  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) esnaf örgütlenmesine yönelik operasyonda 29 zanlı gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, gizli tanıkların ifadeleri ve örgütten ayrılan bazı kişilerin beyanları doğrultusunda FETÖ'nün "esnaf yapılanması" üyesi oldukları iddia edilenlere yönelik İzmir ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

29 KİŞİ GÖZALTINDA

Operasyonda, FETÖ/PDY'nin toplantılarına katıldıkları ve örgüte finans desteği sağladıkları iddia edilen 29 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar, sorguları için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

ÜNLÜ RESTORANIN SAHİBİ DE GÖZALTINDA

Şüpheliler arasında Karşıyaka'da faaliyet yürüten Tereci Gıda'nın sahibi K.T., Şirincan Restorant'ın sahibi K.Ş. ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor M.B., Yerel Gündem İnternet Gazetesi sahibi Y. İ., Uzay Pastanesi sahibi A.A. da bulunuyor. Ayrıca şüpheliler arasında açığa alınan ve ihraç olan müftülük personelinin bulunduğu da edinilen bilgiler arasında.

İzmir\'de FETÖ Operasyonu: 29 Kişi Gözaltında
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İzmir'de FETÖ Operasyonu: 29 Kişi Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement