İzmirli Başkanların Alsancak İsyanı - Son Dakika
Güncel

İzmirli Başkanların Alsancak İsyanı

İzmirli Başkanların Alsancak İsyanı

Altay'ın eski başkanı Konuşmaz, boşaltılmasına karar verilen Alsancak Stadı için 'Uzmanlara göre Atatürk Stadı daha tehlikeli' dedi.

21.08.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alsancak Stadı'nın boşaltılması yönünde alınan karara bu stadı kullanan kulüplerden tepki var.

Tribünleri ilk kez 1929'da inşa edilen Alsancak Stadı, 1971'de son şeklini aldı. 2005'te Dünya Üniversite Oyunları öncesi bakıma alınan stadı Altay, Göztepe, Karşıyaka, Altınordu ve Konak Belediyespor kadın takımı kullanıyordu.

Haziran ayında görevinden ayrılan Altay'ın eski başkanı Niyazi Konuşmaz bu kadar köklü bir stadın yıkılmaması gerektiğini savundu:

"Stadın zemini, drenaj ve stat içi boya çalışmaları için geçen sezon dört kulüp 150'şer bin lira, toplam 600 bin lira para koyarak bir İstanbul firmasına yaptırdık. Stat komple yenilendi. Alsancak'ın zemini İzmir'in en iyi zemini. Bu belki de İzmir takımlarını ilk kez bir araya getiren bir işbirliği oldu. İzmir takımları için hep kısır bir rekabet olduğundan bahsedilir. Bu işbirliği bunun tersini gösterdi."

"Eğer niyet yıkmak değilse, stadı güçlendirme çalışmaları beş haftada tamamlanır. En fazla iki iç saha maçımızı başka yerde oynarız, olur biter."

Stadın yıkılmasının tek çözüm olmadığını söyleyen Konuşmaz, "Eğer niyet yıkmak değilse, stadı güçlendirme çalışmaları beş haftada tamamlanır. En fazla iki iç saha maçımızı başka yerde oynarız, olur biter. Alsancak Stadı yıkılmamalı, güçlendirilmeli. İzmir'in Alsancak Stadı'na ihtiyacı var" diye konuştu.

Konuşmaz geçen sezon da bu tip yıkılma haberlerinin basına yansıdığını hatırlattı:

"Bunların maksatlı ve yönlendirme ile çıkarıldığını düşünüyoruz. Geçen sene bu haberler çıkınca birkaç müteahhit arkadaşımla birlikte iki stadı da gezdik, derinlemesine bir analiz değildi ama Alsancak Stadı'nın çok sağlam olduğunu ve yıkılma tehlikesi olmadığını söylediler. Esas söyledikleri ise Atatürk Stadı'nın durumunun çok daha vahim olduğuydu. 'Atatürk Stadı'nın inşaatında deniz kumu kullanılmış bile olabilir' demişlerdi."

Alsancak Stadı çevresindeki binaların kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldığını ifade eden Konuşmaz, stat için başka planlar olabileceğinden kuşkulandığını belirtti:

"Stat içine gömülü beş katlı bir bina var; iki katı il müdürlüğüne, iki katı Altay kulübüne, bir katı da Spor Toto'ya ait. İl müdürlüğü iki katını boşalttı bile. Alsancak'ın yıkılıp AVM yapılacağı iddiaları var."

Konuşmaz, stat yenilenmesi için verilen paraların Türkiye Futbol Federasyonu tarafından iade edileceğini sözü aldıklarını fakat gerçekleşmediğini ekledi:

"Geçen sene TFF bize verdiği sözü tutmadı. Alsancak için her kulübün verdiği 150'şer bin lirayı bize iade etme sözü vermişlerdi. Dört takım da TFF'ye teşekkür pankartıyla sahaya çıktı ancak hiç para verilmedi."

Diniz: O paraların geri döneceğini hiç sanmıyorum

Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz de ödenen paralardan ümidini kesmiş durumda. "Çimleri söküp götüreceğiz herhalde bu durumda. Ben zemin için harcadığımız paranın bize geri ödeneceğini hiç sanmıyorum" diyen Diniz, İzmir'de yıllardır süren bir stat sorunu olduğunu hatırlattı:

"Liglerin başlamasına 10 gün kala resmen evimizden kovulduk."

"Yaşanan tam bir rezalet. İzmir'de asırlık tarihi olan kulüpler sokakta kaldı. Kendilerine stat arıyor. Liglerin başlamasına 10 gün kala resmen evimizden kovulduk. Tabii ki can güvenliği önemli. Orada bir kişinin burnu bile kanasaydı, çok büyük olay olurdu. Yıllardır verilen vaatler gerçekleştirilseydi, bu durumda kalınmazdı."

Diniz yeni bulacakları stadın e-bilet sistemine uygun olması gerektiğini vurguladı:

"Kulüp olarak mağduruz. Kendimize stat arıyoruz. Bulacağımız stadın Passolig'e uygun olması gerekli. Bucaspor'dan istekte bulunduk. Kabul ederlerse onların stadında oynamak istiyoruz. Çünkü Atatürk Stadı, Passolig'e uygun değil."

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 6 Ağustos'ta yapılan depreme dayanıklılık testinin ardından stat hakkında ellerine "Müsabaka oynamaya uygun değil" raporunun geldiğini bildirmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı da testler sonucunda Alsancak Stadı'nda tribünler ile idari binanın yıkılma tehlikesinin bulunduğunu belirlemişti. Bu nedenle tesislerin hemen boşaltılması gerektiğine karar verilmişti.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel İzmirli Başkanların Alsancak İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement