Türkiye Birincileri Fatih ve Mert,Birlikte Çalıştı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Birincileri Fatih ve Mert,Birlikte Çalıştı

Türkiye Birincileri Fatih ve Mert,Birlikte Çalıştı

Fatih Aslan ile 500 puanla Türkiye birincisi olan Mert Mestanoğlu, birlikte çok çalıştıklarını söyledi.

01.07.2013 16:34  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF-1 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan İzmir Fen Lisesi'nden Fatih Aslan ile MF-2 ve MF-3 puan türlerinde 500 puanla Türkiye birincisi olan Mert Mestanoğlu, birlikte çok çalıştıklarını söyledi. Aslan elektrik elektronik mühendisi olmak istediğini belirtirken, Mestanoğlu tıp ve işletme arasında kararsız olduğunu açıkladı.

İzmir Fen Lisesi'nde okuyan Körfez Dersanesi Çankaya Şubesi'ne giden Fatih Aslan ile Mert Mestanoğlu, Türkiye birincisi olduklarını aileleriyle birlikte kaldıkları yazlıklarında öğrendi. MF-1 puan türünde Türkiye birinci olan Fatih Aslan, arkadaşından telefonla aldığı birincilik haberi ile dersaneye doğru yola çıkarken, "Bir yanlışlık olur mu acaba? ya dereceye giremediysek boşuna mı döneceğiz?" dediğini anlattı. Annesi hemşire, babası öğretmen olan, elektrik elektronik mühendisi olmak istediğini söyleyen Fatih Aslan, "Bu sonucu beklemiyordum. Son iki ay sürekli çalıştık. Otelde kamp yaptık. Yüzdük, langırt oynadık ders de çalıştık" dedi.

Fatih Aslan, sınava hazırlık sürecinde nelerden fedakarlık yaptıkları yolundaki soruya, "Bilgisayar yoktu, televizyon yoktu. Nelerden fedakarlık yaptığımızı o nedenle bilmiyoruz. Otellere kamplara gittiğimizde yüzdük, oyun oynadık" dedi.

Annesi diş doktoru, babası iktisatçı olan Mert Mestanoğlu ise sonuca şaşırmadığını, bu başarıyı hak ettiğini dile getirerek, "Çok çalıştım ve verimli çalıştım. Bu süreç boyunca en önemli yaptığım iş, çalışmaktı. Diğer aktiviteleri geri plana attım. Birçok sosyal aktivitemden fedakarlık ettim. Tıp okumak istiyordum, ama kararlarımı değiştirdim, işletme de okuyabilirim. Dersanede de evde de bana rahat çalışma ortamı sağlandı. Bu sonuçla onları da sevindirdiğim için memnunum. Sonucu telefonla dersaneden öğrendim. Dersaneye geldiğimde herkes bana sarıldı" dedi.

Körfez Yayınları Genel Müdürü Halit Dağcı ile Körfez Dersanesi Genel Müdürü Hakkı Erten de öğrencileri tebrik etti ve birincileri 'Nissan Juke' model cip hediye edeceklerini açıkladı.

İzmir Fen Lisesi geçtiğimiz yıllarda çıkardığı Türkiye birincileri ve dereceleri çıkarmıştı. Bu birinciliklerle İzmir Fen Lisesi yine dikkatleri üzerine çekti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Birincileri Fatih ve Mert,Birlikte Çalıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement