İzmit Bayram Alışverişi Çarşı Pazara Canlılık Getirdi - Son Dakika
Güncel

İzmit Bayram Alışverişi Çarşı Pazara Canlılık Getirdi

İzmit Bayram Alışverişi Çarşı Pazara Canlılık Getirdi

Bayram alışverişi çarşı pazara canlılık getirdi İZMİT'de bayram nedeniyle hem kent içindeki mağalarda, hem AVM'lerde büyük hareketlilik yaşanırken, genelde Perşembe günleri kurulan kent pazarı da iki gün önceye alınarak bugün kuruldu.

22.09.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayram alışverişi çarşı pazara canlılık getirdi

İZMİT'de bayram nedeniyle hem kent içindeki mağalarda, hem AVM'lerde büyük hareketlilik yaşanırken, genelde Perşembe günleri kurulan kent pazarı da iki gün önceye alınarak bugün kuruldu. AVM ve mağazalardaki fiyatları pahılı bulan vatandaşların bir kısmının da pazar yerindeki tezgahlardan özellikle çocukları için alışveriş yaptıkları görüldü.

İzmit'te yıllardır Perşembe günleri kurulduğu için, kurulduğu alana da adını veren,Perşembe Pazarı, bayrama denk gelmesi nedeniyle bugün gerçekleştirildi. Her hafta binlerce vatandaşın sebze ve meyva ile diğer gıda ihtiyaçlarının yanı giyim-kuşam ihtiyaçlarını da daha ucuza karşıladığı Perşembe Pazarı, bayram arefesi olduğu için bugün en hareketli günlerinden birini yaşadı. Seçim dönemlerinde mitinglerin de gerçekleştirildiği alanda kurulan bine yakın tezgahta esnaf getirdiği malları satmaya çalışırken, pazaryeri çevresinde de yoğun bir araç parkı oluştu.

PAZARDAN ALIŞVERİŞ DAHA EKONOMİK

Genelde ekonomik olduğu için pazardan alışveriş yaptıklarını söyleyen Nilgün Akman, "3 çocuğumuz var. Ekonomik şartlar bizleri zorluyor. Pazarları çeşitlilik açısından beğeniyorum ve her bütçeye göre alışveriş yapıyorum. 75 kuruşa çorap aldım. Magazalarda çoraplar bu fiyatların 2-3 katı. Pazar herzaman daha ekonomik. " dedi.

BÜTÇEME GÖRE ALIŞVERİŞ YAPIYORUM

Pazarda her bütçeye uygun alışveriş yapıldığını söyleyen Sabire Obuz, "Bayram nedeniyle pazar fiyatlarında artış görüyorum. Buradan bütçeme göre alışveriş yapıyorum ama bayram nedeniyle fiyatlarda artış gözlemledim. 7.5 liraya bir yelek aldım pazardan. Mağazalarda bu fiyatlara bulmak imkansız. Ama bazı kıyafetler pazarda da ateş pahası." diye konuştu.

AVM'LERİN YAPTIĞI KAMPANYALAR PAZARCILARI ZOR DURUMA SOKUYOR

Türkiye'de kent nüfusu ile kıyaslandığında göre en fazla AVM'nin bulunduğu İzmit'te AVM'lerin kampanyalar yaparak hem esnafı hem pazarcıyı zora sorktuğunu söyleyen pazar esnaflarından Erdi Afacan, "AVM'ler pazarcı esnafıyla yarışıyor. Çeşitli kampanyalar yaparak pazarcı esnafını öldürüyorlar. Bir müşterim aynı giysiyi AVM'de yüzde 10 indirimli diyerek kıyafeti bizden almadı. AVM lerin yaptığı kampanyalar nedeniyle esnaf kan ağlıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit Bayram Alışverişi Çarşı Pazara Canlılık Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement