İzmit'te Fırıncılar Odası 2 Bin Kişiye Buğday Ekmeği ve Çorbası Dağıttı - Son Dakika
Güncel

İzmit'te Fırıncılar Odası 2 Bin Kişiye Buğday Ekmeği ve Çorbası Dağıttı

İzmit\'te Fırıncılar Odası 2 Bin Kişiye Buğday Ekmeği ve Çorbası Dağıttı

Çanakkale Zaferinin 100'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kocaeli Fırıncılar Odası, bugün İzmit'te vatandaşlara özel hazırlanmış 2 bin adet buğday ekmeği ve buğday çorbası dağıttı.

17.03.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Zaferinin 100'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kocaeli Fırıncılar Odası, bugün İzmit'te vatandaşlara özel hazırlanmış 2 bin adet buğday ekmeği ve buğday çorbası dağıttı.

Kocaeli Fırıncılar Odası'nın düzenlediği etkinlik, İzmit kent merkezinde Fevziye Camii önünde yapıldı. Burada Çanakkale Savaşı canlandırılırken, bu savaşta askerin o dönem yaşanan sıkıntı nedeniyle karnını doyurmak zorunda kaldığı özel hazırlanan buğday ekmeği ve buğday çorbası da vatandaşlara dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ile birçok belediye ve STK temsilcisinin de hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, ekmek israfıyla ilgili örnekler verdi. Sarı, 1915'te Çanakkale'de savaşan 100 bin askerin bir aylık ekmeğinin, bugün bir günde çöpe attığımızı söyledi. Sarı şöyle devam etti:

"Bu şanlı ve büyük zaferin 100'üncü yılında bu vatan için canını verenleri, giderken geriye dönmeyi düşünmeyenleri, kan deryasında diriliş destanı yazanları, Çanakkale'de savaşırken ekmeksiz geçen günleri unutmayalım. Onun için bugün bir kez daha düşünelim. Bir günde çöpe attığımız 6 milyon ekmeği ve bir dilim ekmeğe muhtaç şekilde düşmana kurşun sıkan ecdada karşı nasıl hesap vereceğimizi unutmayalım. Kocaeli Fırıncılar Odası olarak tarihimize altın harfle yazılan Türk'ün diriliş destanı, varoluş mücadelesi içinde Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'te Fırıncılar Odası 2 Bin Kişiye Buğday Ekmeği ve Çorbası Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement