İznikli Çini İşletmecisinin Firma İsmi Mücadelesi - Son Dakika
Yerel

İznikli Çini İşletmecisinin Firma İsmi Mücadelesi

İznik'te faaliyet gösteren bir işletme IKEA mağazalarının itirazına rağmen firmasının ismi için düşündüğü "İznikea" patentini aldı.

16.04.2014 15:15  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İznik'te faaliyet gösteren bir çini işletmecisi, dünyaca ünlü IKEA mağazalarının itirazına rağmen firmasının ismi için düşündüğü "İznikea" patentini aldı.

İşletme sahibi Murat Küçükçakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmasının ismini "İznikea" olarak belirlediğini söyledi.

Bu ismi almak için girişimler başlattığını belirten Küçükçakır, dünyaca ünlü IKEA mağazalarının avukatlarının "İznikea"nın içinde kendi firmalarının isminin yer aldığı için Türk Patent Enstitüsüne (TPE) itiraz ettiğini aktardı.

IKEA'nın avukatlarının, firmalarının isminin ulusal değerlere sahip olduğunu ve kullanılamayacağına dair TPE'ye 36 maddeden oluşan 10 sayfalık itiraz dilekçesi sunduğunu öğrendiğini dile getiren Küçükçakır, iki sayfadan oluşan savunma dilekçesiyle isim hakkını aldıklarını belirtti.

Küçükçakır, 2012 yılında İznik'in "İzn" harfleri ile tarihsel ismi olan "Nikea"yı birleştirerek "İznikea" adında marka oluşturmaya karar verdiklerini bildirerek, şunları kaydetti:

"Marka için bir patent şirketi ile görüştük. TPE ile iletişime geçildi ancak daha sonra IKEA avukatları tarafından bize red davası açıldı. Köklü bir kuruluş oldukları ve geçmişi eski olduğuna dair savunma yaptılar ancak TPE bizi haklı buldu. IKEA ikinci kez itirazda bulundu. 36 maddeden oluşan 10 sayfalık itiraz dilekçesi sundular. Bunun üzerine iki sayfadan oluşan İznik'in tarihsel geçmişinde adının Nikea olduğunu kanıtlayan karşı savunma yaptık. 'IKEA çok güçlü bir firma, karşısında duramazsınız' dediler fakat yılmadık. İkinci itirazda TPE bizi yine haklı buldu ve 'İznikea' isminin patentini aldık."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İznikli Çini İşletmecisinin Firma İsmi Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement