Mersin'de Jandarma, Define Avcılarına Göz Açtırmadı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Jandarma, Define Avcılarına Göz Açtırmadı

Mersin\'de Jandarma, Define Avcılarına Göz Açtırmadı

Mersin'de, jandarma tarafından kentin tarihi ve kültürel eserlerinin korunması amacıyla başlatılan proje sayesinde 12 kaçak kazı girişimi önlendi.

16.04.2014 17:24  Güncelleme: 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Jandarma Komutanlığı tarafından kültür ve tabiat varlıklarının korunması amacıyla iki ay önce başlatılan proje sayesinde 12 kaçak kazı girişimi önlendi, 40 şüpheli gözaltına alındı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanarak 12 Şubat'ta başlatılan proje kapsamında, kentin tarihi ve kültürel eserlerinin korunması için jandarma ekipleri tarafından özel çalışma başlatıldı.

"Mirasına sahip çık, geleceğine umut ol" sloganıyla yürütülen proje çerçevesinde, kültür ve tabiat varlıklarının yoğun olarak bulunduğu ilçe ve köylerde vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışma yapıldı.

Vatandaşların duyarlılığının artırılmasıyla ihbarları değerlendiren jandarma ekipleri, 2 ayda 12 kaçak kazı girişimini önledi. Kaçak kazı yaptıkları gerekçesiyle 40 şüpheli de gözaltına alındı.

Son olarak Silifke ilçesine bağlı Uzuncaburç Mahallesi Ovacıkalanı mevkisindeki 3. derece SİT alanında kaçak kazı yapıldığı ihbarını alan ekipler, şüpheliler M.C, S.Ö, S.B, S.K.B, M.M, S.G, B.Ö. ve H.T'yi suçüstü yakaladı.

Olay yerinde, kaçak kazıda kullanılan çeşitli malzemeler, amonyum nitrat gübresi, mazot ve şeker karışımından meydana getirilen patlayıcı madde ile patlatma düzeneği ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından tarihi eser kaçakçılığıyla mücadeleye yönelik gayretler ve bilinçlendirici çalışmaların artarak devam edeceği kaydedildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de Jandarma, Define Avcılarına Göz Açtırmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement