Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yılı - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yılı

Bursa'da, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

14.06.2016 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Bursa Vali Vekili Ergun Güngör, Jandarma Teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, "Jandarma teşkilatımız, halkımızın can ve mal güvenliğini, kamu düzenini sağlamak gibi zorlu bir görevi üstün bir vazife anlayışı içerisinde bu güne kadar yerine getirmiş ve halkımızın güvenine mazhar olmuş iç güvenliğimizin en önemli unsurlarından birisidir. Teşkilatımız, yasalarla kendisine verilen bu görevleri, anayasa ve demokratik hukuk kuralları içerisinde, 'önce insan' diyerek, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı içerisinde vatandaşların hak ve özgürlüklerini koruyarak, vatandaş memnuniyetli bir görev anlayışı içerisinde bu güne kadar başarıyla yerine getirmiştir. Bundan sonra da aynı anlayış içerisinde devam ettireceğine olan inancım sonsuzdur." diye konuştu.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ise kuruluşundan bugüne başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın yüce milletin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösteri yaptı. Daha sonra özel eğitimli uyuşturucu madde arama köpeği "Varis" kutulara gizlenen esrar maddelerini bularak hünerlerini sergiledi. Son olarak jandarma ekiplerinin hizmetleri sırasında kullandığı araç gereçler misafirlere tanıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement