Japon Mühendis İçin Yaptırılan "Haysiyet Anıtı" Törenle Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Japon Mühendis İçin Yaptırılan "Haysiyet Anıtı" Törenle Açıldı

Körfe köprüsünün kopan halatından kendisini sorumlu tutup intihar eden Japon mühendis Ryoichi Kishi anısına inşa edilen "Haysiyet Anıtı" düzenlenen törenle açıldı.

16.09.2015 21:00  Güncelleme: 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit körfezi geçiş köprüsü inşaatında kopan, halattan kendisini sorumlu tutan Japon mühendis Ryoichi Kishi intihar etmişti. Mühendis anısına yapılan "Haysiyet Anıtı" törenle açıldı. Yalova Belediyesinin, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Aşıklar Köprüsü'nün yan tarafına yerleştirilen anıt için düzenlenen törenin açılış konuşmasını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman yaptı.

"HATASI YOKTU AMA..."

Salman, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün Yalova geleceğini değiştirecek önemli bir proje olduğunu hatırlattı. Köprü inşaatındaki halat kopmasından dolayı Kishi'nin bir hatası olmadığına değinen Salman, "Ülkesinden binlerce kilometre uzakta Orada görev yapan ve kendi konusunda dünyada yetişmiş önemli uzmanlardan birisi olan Ryoichi Kishi, sonradan anlaşıldığı üzere, hiçbir hatası olmamasına rağmen ve kendi geleneklerinde olan bir yöntemle, halatın kopmasından kendisini sorumlu tutarak 23 Mart 2015'te yaşamına veda etti" dedi.

"TÜRK İNSANINA ÖRNEK OLSUN"

Kishi'nin davranışını değerlendiren Salman, şöyle konuştu: "Haysiyet, onur çok önemli bir kavram, hele son yıllarda günümüz Türkiye'sinde iyici ön plana çıktı. Hiç sorumlu olmadığı bir uygulamadan dolayı kendi hayatına son vermesi üzerine, onun anısına, Yalova'da bir hasiyet anıtı dikilmesi kararını aldım. Açılması bugüne nasip oldu. Japonları iş adabında çok sevdiğim bir söz var: 'Bir kişi bir şeyi yapabiliyorsa ben de yapabilirim. Kimse yapmazsa ben yapmalıyım.' Ben bu sözün bu anıtla bütünleşmesini, Türkiye'ye, Türk insanına örnek olmasını istiyorum.

"SORUMLULUK BİLİNCİ ÇOK YÜKSEKTİ"

Ryoichi Kishi'nin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyojjl rum. "Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara ise İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün tamamlandığında dünyanın en uzun dördüncü köprüsü olacağını belirtti. Ryoichi Kishi'nin köprü için kanını akıttığını dile getiren Ehara, "Ryoichi Kishi kesinlikle unutmayacağız. Sorumluluk bilinci yüksek ve iş arkadaşları tarafından çok yüksek birisi olduğunu duymuştum. Köprünün tamamlanmasını en çok isteyen kişinin Ryoichi Kishi olduğuna inanıyorum.

TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanımıza, böyle muhteşem bir yere anıtı konulmasından dolayı teşekkürlerimi sunarım" dedi.İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü inşaatından sorumlu IHI Altyapı Sistemleri firması Proje Müdürü Takeshi Kawakami de anıtın yapılmasında katkıda bulunanlara teşekkür etti.Tören Başkonsolosu Norio Ehara, Politika ve Kültür İşlerinden Sorumlu Konsol Keichi Kosaki ve IHI Altyapı Sistemleri firması yetkililerine plaket verilmesiyle devam etti.

HATIRASINI YAŞATACAK

Başkan Salman, Proje Müdürü Takeshi Kawakami'ye Ryoichi Kishi'nin ailesine vermesi üzerine kahve fincanı verdi ve Türk kültüründe bir kahvenin 40 yıl hatırı olduğunu iletmesini istedi.Ardından anıtın açılışını protokol üyeleri gerçekleştirdi. Anıtta, Japon geleneklerinden bazı unsurların yanı sıra kopan halatı temsilen krom-çelik malzeme kullanıldığı bildirildi.




Japon Mühendis İçin Yaptırılan "Haysiyet Anıtı" Törenle Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Japon Mühendis İçin Yaptırılan 'Haysiyet Anıtı' Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • talat orhan: doğru söze ne denir türk milletinde kaybolan değerler hep bana hep bana düşünçesi bitirdi bu millet yazık oldu 2 0 Yanıtla

Advertisement