Japonya'da Çocuk Sayısı Dibi Gördü - Son Dakika
Dünya

Japonya'da Çocuk Sayısı Dibi Gördü

Japonya'da bugün çocuk bayramı, ancak ülkenin içişleri bakanlığı, çocuk sayısının son 35 yılın en düşük seviyesine ulaştığını duyurdu.

06.05.2016 11:14  Güncelleme: 11:22

Ülkedeki çocuk sayısına dair verileri paylaşan Japonya İçişleri Bakanlığı açıklamasında, 14 yaş altı vatandaş sayısında dibin görüldüğü belirtildi. Açıklamaya göre, ülkede 14 yaşın altında 8 milyon 22 bini erkek, 7 milyon 82 bini kız çocuğu yaşıyor. Toplam sayının yalnızca 3 milyon 7 binini ise 2 yaş altı grubu oluşturuyor.

ÇOCUK SAYISINDAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENLERİ

Japonya'da 1954 yılında 29 milyon 89 bin çocuk vardı, ancak bu sayıda yıllar geçtikçe düşüş yaşandı. Bu durumun nedenleri arasında ise sıkı göçmenlik yasaları, cinsiyet eşitsizliği ve çocuk yapmada hatta cinsellikte isteksizlik yer alıyor.

Nitekim Dünya Bankası verilerine göre, Japonya'daki doğum oranı yalnızca 1.4. Japonya Aile Planlama Kuruluşu'na göre de 16-24 yaşındaki Japon kadınlarının yüzde 45'inde cinsel isteksizlik görülüyor.

Japonya\'da Çocuk Sayısı Dibi Gördü

Son Dakika Dünya Japonya'da Çocuk Sayısı Dibi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • md: şimdi ne dene rte nin 3 çocuk dedğini anladınız mı öküzlre :) ırklar azalıyor artık 22 8 Yanıtla
  • vatan: şimdi ben çogalım dedigim için bana gerici diyen ey chpli arkadaşlarım ırkımız çogalsın çogalsinki en güçlülerden olalım 13 8 Yanıtla
  • Adanalı: Nüfus piramitleri çok kötü durumda. Eğer böyle devam ederse bundan 50 yıl sonra Japonları kitaplarda torunlarımıza gösterip "Bak yavrum bunlar Japonlar" diyeceğiz maalesef. 2 5 Yanıtla
  • VATAN: BENİ YOLLAYIN 1 TÜRK DÜNYAYA BEDEL 3 4 Yanıtla
  • düşünen adam: SAYGIDEĞER japon yetkilileri kadınlarınıza bol bol goji berry yedirin bir dost tavsiyesi 3 0 Yanıtla
  • Dzc81: Japonya 90 milyon, israil 6 milyon, bunun yarısı da filistinli????? 0 2 Yanıtla

Advertisement