Jehan Barbur - Son Dakika
Kültür Sanat

Jehan Barbur

Jehan Barbur

Dingin vokali, hikayesi bol şarkılarıyla Türkiye'nin en başarılı caz vokallerinden Jehan Barbur, 29 Eylül'de Salon İKSV'de.

29.09.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dingin vokali, hikayesi bol şarkılarıyla Türkiye'nin en başarılı caz vokallerinden Jehan Barbur, 29 Eylül'de Salon İKSV'de...

Beyrut'ta doğdu, 2 yaşındayken ailesiyle İskenderun'a göçtü. Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı'ndan mezun oldu, müzik tutkusu onu İstanbul'a götürdü. Tesadüfen karşılaştığı Bülent Ortaçgil şarkılarına hayran kaldı, ilk albümü Uyan'ı yayımlayacağı Ada Müzik'le kapıları araladı. "Leyla", "Gidersen" gibi şarkıları kısa sürede ağızlara dolandı, yüzlere tebessüm getirdi. İkinci albümü Hayat 2010, üçüncü albümü Sarı 2012 yıllarında geldi; hafif caz ve pop arasında dolanan, kimi zaman Ortadoğu nağmelerine göz kırpan masalsı müziğiyle biraz huzur diyenlerin Güzin Ablası oldu. Son uzunçaları Sizler Hiç Yokken'i 2014'te yayımladı. Belli başlı tiyatro ve film müziklerinde imzası olan Barbur'un Çatıdaki Çimenler – Sen'e Yazılar adlı bir kitabı, Kültür Mafyası ve OTDERGİ gibi yayınlarda çıkmış öykü, şiir ve denemeleri de bulunuyor.

Kah iç ısıtan, kah hüzünlü şarkılar, sizi rüya alemine götürecek yumuşacık bir ses Jehan Barbur...

*Biletinizin barkodunu  aplikasyonu ile okutup puan kazanmayı unutmayın.

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement