Jokey Ömer Kaya, Yaşam Savaşını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Jokey Ömer Kaya, Yaşam Savaşını Kaybetti

Jokey Ömer Kaya, Yaşam Savaşını Kaybetti

ANKARA'da 75. Yıl Hipodromu'nda 1 Numaralı 'Beybaran' isimli safkan ile çıktığı yarışın son 400 metresinde tökezlediği atı ile birlikte yere yığılıp, altında kalan 30 yaşındaki jokey Ömer Kaya, tedavi gördüğü hastanede 4 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti.

10.10.2016 13:12

ANKARA'da 75. Yıl Hipodromu'nda 1 Numaralı 'Beybaran' isimli safkan ile çıktığı yarışın son 400 metresinde tökezlediği atı ile birlikte yere yığılıp, altında kalan 30 yaşındaki jokey Ömer Kaya, tedavi gördüğü hastanede 4 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti.

Olay, Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda 6 Ekim'de, günün ikinci koşusunda meydana geldi. Jokey Ömer Kaya, bindiği 1 numaralı 'Beybaran' isimli safkanın, yarışın son 400 metresinde tökezlemesiyle yere yığıldı. Yarıştığı atın altında kalan ve kaburgaları kırılan jokey Kaya, beyin kanaması geçirmesi sonucu hemen ambulans ile Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin tomografisi çekilen jokey Kaya, beyin kanaması teşhisiyle Medikal Park Hastanesi'ne sevk edildi. Jokey Kaya, burada tedavi altına alındı. Kaya, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen bugün hayatını kaybetti.

Türkiye Jokey Federasyonundan yapılan açıklamada, Kaya'nın bugün hayata gözlerini yumduğu belirtildi. Kaya'nın cenazesi, hastane morgundan alınarak tören için 75. Yıl Hipdromu'na götürüldü. Jokey Kaya'nın cenazesi daha sonra memleketi Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesine bağlı Yukarıgöbekli Köyü'ne gönderildi. Cenaze yarın öğlen burada toprağa verilecek.

ÖMER KAYA KİMDİR

1996'da pistlere adım atan Ömer Kaya, bu tarihten itibaren 12 bin 891 koşuya katıldı. Kaya, bu yarışlarda 1571 birincilik, 1527 ikincilik, 1472 de üçüncülük elde etti. Kaya, 2007 yılında henüz 21 yaşındayken 'Inspector' isimli safkanla Gazi Koşusu'nu da kazandı.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jokey Ömer Kaya, Yaşam Savaşını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement