Jose Sosa'dan Trabzonspor İtirafı - Son Dakika
Spor

Jose Sosa'dan Trabzonspor İtirafı

Jose Sosa\'dan Trabzonspor İtirafı

Beşiktaş'ın yeni yıldızı Jose Sosa, transfer sürecinden, hedeflerine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

10.09.2014 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Jose Sosa, İstanbul'a ve Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu belirtirken, kendisini daha önceden Trabzonspor'un istediğini de açıkladı.

Lig TV'ye konuşan Sosa, uyum sürecini çabuk atlatacağını hissettiğini belirtirken, " Formalarımızın hepsi çok güzel, ama siyah ağırlıklı kırmızı formanın bende ayrı bir yeri var. İlk takımının renkleri, kırmızı-beyaz da benim için anlamlı. Beşiktaş’ın beni istemesi çok önemliydi. Onların çabası beni çok etkiledi. Burada daha önce oynayan arkadaşlarım verdiği referanslar ve devamlı Avrupa’da oynayan bir takım. Bu yönüyle her futbolcunun tercih etmek isteyeceği bir kulüp Beşiktaş." dedi.

TRABZONSPOR DA İSTEMİŞ

Sosa, Türkiye'den ilk transfer teklifini Beşiktaş'tan almadığını ifade ederken, "Daha önce Almayan’da oynarken Trabzonspor da beni istemişti. O dönemde Colman bana Türkiye ile ilgili bilgi vermişti. İlk olarak o zaman Türkiye’ye gelme düşüncem ortaya çıktı. Bütün arkadaşlarım daha önce Beşiktaş ve Türkiye için olumlu konuştu. Arda ve onun Türk arkadaşları da bana Beşiktaş’la ilgili güzel şeyler anlattı." ifadelerini kullandı.

"TERCİHİM 10 NUMARA"

Arjantinli yıldız Beşiktaş'ta oynamak istediği pozisyonun forvet arkası olduğunu da dile getirirken, "Kariyerimde bütün başarılarımı 10 numara pozisyonlarda oynarken elde ettim. Zaman zaman gittiğim takımlarda farklı pozisyonlarda da oynadım profesyonellğin gereği olarak. 10 numara pozisyonunda oynarsam daha verimli olacağımı düşünüyorum. Henüz takıma yeni yeni alışıyorum. Siz pas attığınızda forvet oyuncusunun size bakmadan dahi oraya koşması lazım. Bize düşen parçaları tamamlayıp sonuca gitmek. Teknik ekip, taraftar ve yönetimin bana güvenini hissediyorum. Çok istekliyim, çok arzuluyum. Onlara bu güvenin karşılıksız olmadığını göstereceğim." şeklinde konuştu.

"DELGADO GİBİ İZ BIRAKMAK İSTİYORUM"

29 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı takımdaki hedeflerini ise şöyle anlattı: "Şu an için ilk hedefim Beşiktaş’ta başarılı olmak istiyorum. Milli takım hedefim de her zaman sürecek. Değişik bir kültüre adaptasyon sağlamak zor, ancak etrafımda aynı dili konuştuğum kişi çok. Güney Amerikalı futbolcuarın takımda olması benim için avantaj. İlk hafta olmasına rağmen çok istekliyim. Önümde bir Delgado örneği var ben de onun gibi iz bırakmak istiyorum. Türkiye Ligi hakkında çok bilgi sahibi olmasam da modern futbolda artık çok büyük bir mücadele var. Türkiye’de de böyle bu. Biz de takım olarak kendimizi en üst seviyede tutarak başarıyı yakalamayı istiyoruz."

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Jose Sosa'dan Trabzonspor İtirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement