Kaçak Hafriyat Dökenlere Para Cezası - Son Dakika
Yerel

Kaçak Hafriyat Dökenlere Para Cezası

Kaçak Hafriyat Dökenlere Para Cezası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde hafriyat atıkları nedeniyle kişi ve kurumlara kesilen para cezaları onaylandı.

13.08.2015 13:29

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni'nde hafriyat atıkları nedeniyle kişi ve kurumlara kesilen para cezaları onaylandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığında gerçekleştirildi. Encümende mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 3 işyerinin kiralama ihaleleri ile Gebze ve İzmit İlçelerinde mevzuata aykırı olarak hafriyat, inşaat yıkıntı atıkları döktüğü tespit edilen şahıs ve firmalara para cezası kesilmesi kararları alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin teknik ekipleri, kolluk kuvvetleri ve zabıta memurları ile yaptıkları koordineli denetimler sonrası, Gebze ve İzmit bölgelerinde mevzuata aykırı olarak hafriyat, inşaat yıkıntı atıkları döktüğü tespit edilen bir şahsa 139 bin 503 TL, bir firmaya da 139 bin 503 TL ceza kesti. Encümen tarafından bu konularla ilgili olarak ayrıca 3 şahsa da ayrı ayrı 46 bin 501'er TL idari ceza işlemi uygulanmasına karar verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hafriyat ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından Hafriyat Toprağı İnşaat Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'nin ilgili maddelerini ihlal edenler hakkında Ağustos ayında toplam 418 bin 509 TL idari ceza işlemi uygulandı.

Toplantıda ayrıca mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait İzmit Gündoğdu Kalıcı İş Merkezindeki zemin kat 11 No'lu işyeri Mustafa Yavuz'a yıllık bin 805 TL'ye açık teklif usulüyle yapılan ihale ile kiralandı. Başiskele Yuvacık Kalıcı İş Merkezi'ndeki zemin kat 21 ve 22 No'lu iş yerleri yıllık 2 bin 950 TL'ye Sait Kumbasar'a, Doğu Kışla Gençlik Parkı'ndaki 36 No'lu bay bayan wc yıllık 4 bin TL'ye Mustafa Yılmaz'a kiralandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaçak Hafriyat Dökenlere Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement